20 Eylül 2024 Cuma

SKM ve ÖGK Kadın Yaşam Çadırında Antakyalı kadınlarla buluştu

İstanbul'dan Antakya'ya gelen SKM ve ÖGK üyeleri, kurdukları Kadın Yaşam Çadırında kadınların özel ihtiyaçlarının dağıtımını yaptı. Onlarca kadın ulaşmakta zorlandıkları iç çamaşırı, ped, tırnak makası, tarak gibi kişisel ihtiyaçlarına ulaşmış oldu.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Özgür Genç Kadın (ÖGK) üyeleri, Antakya'nın Harbiye/Karyer mahallesinde Kadın Yaşam Çadırında kadınlarla buluştu. 8 Mart öncesi Harbiye/Karyer'e gelen sosyalist kadınlar, kadınlar için hazırladıkları kitlerin yanı sıra, ihtiyaçlarını özel olarak tespit edip karşılamaya çalıştı.

Kadın Yaşam Çadırı önünde buluşan onlarca kadına seslenen SKM Sözcüsü Çiçek Otlu, SKM ve ÖGK olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde acıları paylaşmak, öfkemizle, isyanımızla birlikte olduğumuzu belirtmek, kadından kadına dayanışmayı büyütmek için kampanya yürüttüklerini söyledi. Halkın ve kadınların dayanışmasıyla bazı temel ihtiyaçları gidermeye çalıştıklarını aktaran Otlu, "Acılarınız acılarımızdır, öfkemiz büyüktür, isyanımız da büyük olacaktır. AKP ve MHP egemen faşist rejimi yıkana kadar birlikte mücadelemiz sürecektir" dedi.

Özgür Genç Kadın adına söz alan Sude Çağlar, genç kadınların depremin ardından yaşadıkları sorunlara işaret etti, "Kadınlar bazen iç çamaşırı, ped istemekte çekiniyorlar. Fakat en çok ihtiyacımız olan şeylerin bunlar olduğunu biliyoruz. Bunlar ayıplanacak şeyler değil. Bunlar bizim en temel ihtiyaçlarımız ve haklarımızdır" dedi.

8 Mart'a giderken Antakya Harbiye'deki kadınlarla dayanışma içinde olmak için geldiklerini söyleyen Çağlar, kadınların neye ihtiyaçları olduğunu söylemesini istedi. Konuşmaların ardından sosyalist kadınlar, iç çamaşırı, ped, tarak, tırnak makası gibi kişisel temizlik ürünlerinin olduğu kitlerin yanı sıra ihtiyaç duydukları diğer ürünleri kadınlarla buluşturdu.