20 Eylül 2024 Cuma

SKM Gazi Mahallesi'nde takas pazarı düzenledi

SKM, Gazi Mahallesi'nde takas pazarı düzenleyerek kadın dayanışmasını güçlendirdi. SKM üyesi Tanya Kara, özgürlüğün kadınların yan yana gelmesiyle mümkün olduğunu söyledi.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), "Yoksulluğa, açlığa, kadına yönelik şiddete isyan ediyoruz" şiarıyla Gazi Mahallesi Cemevinde takas pazarı düzenledi. Takas pazarının açılışında konuşan SKM Genel Meclis üyesi Tanya Kara, kadın dayanışmasını büyütmek için burada buluştuklarını söyledi. Alım gücünün giderek düştüğüne, ekonomik krizin çok ciddi boyutlara ulaştığına işaret eden Kara, bu koşullarla birlikte kadın dayanışmasını ve örgütlülüğünü büyütmek istediklerini dile getirdi.

Daha önce de benzer etkinlikler düzenlediklerini ve bundan sonra da düzenleyeceklerini kaydeden Kara, "Çünkü bugün mahallelerimizde, evlerimizde, kadınlar olarak nefes alabileceğimiz, dayanışabileceğimiz, birlikte vakit geçirebileceğimiz yerler çok sınırlı. Biz de bunları aşmak için uğraşıyoruz" dedi. Kadınların özgürlüğünün, eşit ve özgür bir yaşamın kadınların yan yana gelmesiyle mümkün olduğunu vurgulayan Kara, "Hayatın içinde birçok eşitsizlik var. Biz de kadınlar olarak bu eşitsizlik karşısında kendi eşit ve özgür yaşamlarımızı kurmak istiyoruz. Bunu da birbirimizden başkasıyla yapabileceğimizi düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.