22 Eylül 2024 Pazar

SKB'den Ivana Hoffmann festivaline çağrı

SKB, 18 Haziran'da Duisburg'da düzenlenecek olan Ivana Hoffmann festivali öncesi Hoffmann'ın yolundan yürümeye devam edeceğinin sözünü verdi ve tüm işçileri, emekçileri, kadınları ve LGBTİ+'ları festivale çağırdı.

Sosyalist Kadınlar Birliği, 18 Haziran Cumartesi günü Almanya Duisburg Garı önünde yapılacak Ivana Hoffmann festivali öncesi tüm işçilere, emekçilere, kadınlara ve LGBTİ+'lara festivala katılma çağrısı yaptı. Saat 13.00'da yürüyüşle başlayacak festivalde çok sayıda müzik grubu da sahne alacak.

SKB, festivalin çağrı bildirisi için ise kadın ve LGBTİ+larla birlikte Ivana Hoffmann'a bir mektup hazırladı. Mektupta, yedi yıl önce Almanya'nın Duisburg kentinden yola çıkıp Rojava'da IŞİD çetelerine karşı savaşırken ölümsüzleşen Hoffmann'ın enternasyonal dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergilediği vurgulandı. 

"Sen, ABD emperyalizminin Suriye'de başlattığı savaşa, halkların katledilmesine seyirci kalmadın. Rojava'da kurulan Kadın Devrimini savundun. Sen sürekli sokaklardaydın. Avrupa, ABD emperyalistlerinin, Türk sömürgeciliği ve İsrail siyonizminin, ortadoğudaki paylaşım savaşlarının son bulması için haykırdın" denilen mektupta, Hoffmann'dan sonra AKP-MHP faşist iktidarının Kürdistan'ın üç parçasına bombardıman yağdırmaya devam ettiği, KDP'yle işbirliği içinde Kürt özgürlük hareketini kimyasal silahlarla yok etmeye çalıştığı ancak gerilla ve halkın inanılmaz bir direniş gösterdiği kaydedildi.

Filistin, Ukrayna, Afganistan gibi dünyanın pek çok noktasında halkların katledildiği, hegemonya savaşının sürdüğü, kadınların tecavüze, tacize uğradığı belirtilen mektup, şöyle devam etti: "Sen dünyada adalet olsun istedin. Sen ezen ve ezilenlerin, sömürünün, işsizliğin, yoksulluğun, açlığın olmadığı, bir dünya istedin. Kadına yönelik şiddetin olmadığı, eşitliğin, özgürlüğün olduğu bir dünya istedin. İşçilerin, emekçilerin, kadınların, lgbti+ların erkek egemen kapitalizmi yıktığı, devrim yaptığı, sosyalizmi, sınıfsız bir dünyayı, komünizme kavuşmasını istedin. Senin yolundan yürüyeceğiz, güzel günler göreceğiz. Buna sonsuza kadar inanıyoruz.

İvana  Hoffmann, seni unutmayacağız! Senin devrim ve sosyalizm ideallerini yaşatacağız! Erkek egemen kapitalizme, sömürgeciliğe karşı mücadele edeceğiz! İvana Hoffmann Festivaline tüm kadınları, LGBTİ+ları çağırıyoruz!"