21 Eylül 2024 Cumartesi

SKB: Üç Kürt kadın devrimciyi anmak için 12 Ocak'ta Paris'e

Avrupa SKB, Paris'te katledilen üç Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'ı katledilişlerinin 6. yılında anmak için 12 Ocak'da kadınları Paris'te buluşmaya çağırdı.
Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), 9 Ocak 2013 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen üç Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'ı katledilişlerinin 6. yılında anmak için 12 Ocak'da kadınları Paris'te buluşmaya çağırdı.
 
Konuya ilişkin açıklama yapan SKB, "AKP-Erdoğan diktatörlüğünün Fransa devleti ile kurduğu kirli pazarlıklar ve işbirliği sonucu üç devrimci kadın, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, Paris'in orta yerinde güpegündüz bir zamanda hain bir suikast ile katledildiler. Bu katliamın üzerinden 6 yıl geçmiş olmasına rağmen gerçek adaletin sağlanması mücadelesi hala sürdürülüyor" diye kaydetti. Katliamın dava iddianamesinde Türk Devletinin ve MİT'in bu katliamla ilgili bağının açıkça ifade edildiğine ve tutuklanan tek sanık olan Ömer Güney'in mahkemeye çıkarılmasına günler kala 'şüpheli' bir ölümle ortadan kaldırıldığına dikkat çekilen açıklamada "Dün Sakine, Fidan ve Leyla'yı katleden suç şebekeleri bugün yeni kurbanların peşine düşerek mücadele eden güçlere, bireylere gözdağı vermeye, sindirmeye çalışıyor" denildi.
 
Açıklamada, katliam çetelerine, Saray diktatörlüğüne karşı halkların ve ezilenlerin birleşik mücadelesi ile karşı koyacağını, Paris katliamının 6. yılında, kitlesel bir biçimde seslerini yükseltecekleri belirtildi. Avrupa SKB, "Katliamın üstünün örtülmesine karşı yürüttüğümüz mücadele ile yeni katliamların önüne bir set çekeceğiz" dedi. Açıklamada "Paris katliamının gerçek faillerinin açıklanması ve adaletin sağlanması için, Avrupa'da yaşanabilecek yeni siyasi katliamları önleyebilmek için, Saray diktatörlüğünün katliamcı, gerici, tek tipçi KHK'larına hayır demek için, Avrupa'da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı tüm göçmen kadınları 12 Ocak günü Paris'de buluşmaya çağırıyoruz" diye belirtildi.