20 Eylül 2024 Cuma

SKB 'kürtaj hakkı' çalışmalarını sürdürüyor

28 Eylül Güvenli Kürtaj Hakkı için Uluslararası Mücadele Günü çalışmalarını sürdüren SKB üyeleri, "Sağlıklı ve güvenli kürtaja erişim kadınların hakkıdır. Yaşasın Kadın mücadelemiz" dedi.

SKB Kiel'de "Güvenli Kürtaj Hakkı için Uluslararası Mücadele Günü"ne çağrı yaptı

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) Avrupa'nın birçok kentinde, "Güvenli Kürtaj Hakkı için Uluslararası Mücadele Günü"ne çalışmalarını sürdürüyor. Almanya'nın Kiel kentinde SKB üyeleri, Kentin işlek caddesinde bildiri ve kadınlara yönelik konuşmalarla 28 Eylül'e çağırıyor.

"Kürtaj hakkı, kadının kendi bedeni üzerinde sahip olduğu, kişisel bir hak. Erkek cinsiyetçi bir yaklaşımla, kürtajı toplumsal bir karar haline dönüştürme çabaları, kamusal bir tartışma, ahlaki bir durum gibi sunma politikaları,kadını baskı altına almanın farklı bir boyutu" diyen SKB üyeleri, kadın bedeninin sadece üremeyle ilişkilendirildiğini, insan olarak kadının arka planda tutulduğunu gösterdiğini belirtti.

SKB, "Kadın bedeni ne siyasilerin ne de dini kurumların kendi hegemonyalarını sürdürecekleri bir alan olamaz. Kadınların yaşam hakkı, bedenleri üzerinde söz söyleme hakkı, sağlıklı kürtaja erişim hakkı için; tüm dünyada ve Avrupa'da başta kadın örgütleri olmak üzere, dernek, sendika, sosyalist, devrimci, ilerici kurumları ve Kadınları 28 Eylül Güvenli Kürtaj Hakkı için Uluslararası Mücadele Günü'nde yan yana olma" dedi.

SKB'liler, "Sağlıklı ve güvenli kürtaja erişim kadınların hakkıdır. Yaşasın Kadın mücadelemiz" çağrısı yaptı.