21 Eylül 2024 Cumartesi

SKB: Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok

Avusturya'da kocası tarafından katledilen Bircan Ünal-Dever'e ilişkin açıklama yapan SKB Innsbruck, "Erkek egemen sistemini hayatlarımızdan atana kadar, eşitlikçi ve özgür bir dünyayı kurana kadar da kadın cinayetlerinin politik olduğunu haykırmaya devam edeceğiz" dedi.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) Innsbruck, Avusturya'nın Tirol eyaletine bağlı Imst kentinde kocası tarafından katledilen Bircan Ünal-Dever'e (31) ilişkin yazılı açıklama yaptı.

25 Haziran günü kayboldu. İki gün süren arama çalışmasına rağmen Bircan'ın cansız bedeni bulunamadı. Bircan'ı katleden erkek 27 Haziran günü tutuklandı.

Kadına yönelik şiddetin Avrupa'da arttığını ifade eden SKB, "Şiddetin coğrafyası yok" dedi. Açıklamada, "Şiddetin artışı karşısında yapabileceklerimiz var. Başta yaşam hakkımız olmak üzere tüm haklarımıza sahip çıkmak için, bir kadının daha yaşam hakkının gasp edilmesine izin vermemek için alanlarda ve her yerde olacağız. Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok" diye belirtildi.

SKB Innsbruck, "Erkek egemen sistemini hayatlarımızdan atana kadar, eşitlikçi ve özgür bir dünyayı kurana kadar da kadın cinayetlerinin politik olduğunu haykırmaya devam edeceğiz" diye kaydedildi.