19 Eylül 2024 Perşembe

SKB Avrupa: 8 Haziran'da Ivana Hoffmann Festivali'ne

Duisburg'da 8 Haziran'da bu yıl 9'uncusunu düzenlenecek Ivana Hoffmann Festivali'ne çağrı yapan SKB Avrupa, Ivana Hoffmann'ı anmanın Rojava Kadın Devrimi'ne sahip çıkmak anlamına geldiğini belirtti.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) Avrupa, bu yıl 9'uncusu düzenlenen Ivana Hoffmann Festivali'ne çağrıda bulundu.

Almanya'nın Duisburg kentinde düzenlenecek ve saat 14.00'de Ludgeriplatz'da gerçekleşecek festivalden önce saat 13.00'de istasyon bölgesinden başlayacak bir yürüyüş düzenleneceği belirtildi. Bu yıl "kadın mücadelesi" temasıyla düzenlenecek festivalin şiarı "Jin, jiyan, azadi; yaşasın kadınların enternasyonalist mücadelesi" olarak belirlendi.

SKB Avrupa tarafından yayınlanan çağrı metninde, Ivana Hofmann'ın Duisburg'da doğup büyüdüğü ve genç yaşında devrimci mücadeleyle tanıştığı belirtildi.

"Erkek egemen sistemin adaletsizliğini, sömürüsünü, iki yüzlülüğünü erken fark etti. Renkli kişiliği, bitmeyen enerjisi ve devrim aşkıyla devrim mücadelesine katıldı. LGBTİ+ kimliğiyle sosyalizm mücadelesinde yer alarak, gerçek kurtuluşun ve özgürlüğün ancak gerçek mücadeleyle yürütülebileceğinin en somut örneklerinden oldu" ifadeleri kullanılan çağrı metninde, Rojava'da kadın düşmanı DAİŞ'e karşı savaşırken ölümsüzleşen Ivana Hoffmann'ı anmanın herkesin borcu olduğu vurgulandı.

'ATTIĞIMIZ HER ADIMDA ONU YAŞATACAĞIZ'
Tüm kadınların 8 Haziran'da festivale çağrıldığı metinde, "8 Haziran'da Duisburg Ludgeriplatz'da attığımız her sloganda, söylediğimiz her şarkıda, halaya durduğumuz her adımda onu yaşatacağız. Sosyalizm mücadelesinde yaşına, cinsiyetine, yaşadığı ülkeye bakmaksızın, sadece daha özgür ve eşit bir dünya için savaşırken aramızdan bedenen ayrılan ama anıları ve sözleriyle her zaman yanımızda olan bu cesur genç kadının adını daha da çok haykıracağız" ifadeleri kullanıldı.

'IVANA'YI ANMAK ROJAVA DEVRİMİ'Nİ SAVUNMAKTIR'
Ivana Hoffmann'ı ve ölümsüzleşen kadın devrimcileri anmanın Rojava Kadın Devrimi'ni sahiplenmek anlamına geldiği vurgulanan metin, şöyle devam etti: "Rojava'da DAİŞ'e geçit vermeyen yüzlerce devrimciyi anmaktır. DAİŞ'i bozguna uğratanlardan, Rojava'yı kuranlardan intikam almak için, Kobanê kumpas davasında devrimcilere, sosyalistlere, yurtseverlere 400 yıla yakın cezalar veren faşist-gerici AKP-MHP'ye hesap sormaktır. Bugün Ivana ile buluşmak, cezaevlerinde esir tutulan Figen Yüksekdağ ve kadın devrimcilerle buluşmaktır. Bu bilinç ve istekle 8 Haziran'da Duisburg sokaklarında Ivana'nın adını haykırmak, festival alanında onunla kol kola halaya durmak için, haydi Ivana Hoffmann Festivali'ne..."