20 Eylül 2024 Cuma

SKB Almanya'da kamp düzenledi

SKB, Almanya'da kadın kampı düzenledi. 4 SKB üyesi, 3 gün boyunca süren kampta açlık grevi yaptı. Kadınlar, mücadelenin büyütülmesi ve süreklileştirilmesi için yeni araç ve biçimler üzerine tartıştı.
Sosyalist Kadınlar Birliği Almanya'da kamp gerçekleştirdi. 4 SKB üyesi, üç gün süren kamp boyunca açlık grevi yaptı. 
 
"Siyasal süreç değerlendirmesi ve görevlerimiz" başlığı altında yapılan tartışmalarda dünya da ve Türkiye'de gelişen kadın hareketine işaret edilerek, 21. yüzyılın aynı zamanda bir kadın yüzyılı olduğu belirtildi. 
 
Leyla Güven ve binlerce tutsağın yaptığı açlık grevine ilişkin tartışmada ise somut öneriler üzerinden yapılacaklar belirlendi. 
 
Tartışma yürütülen bir diğer konu ise "Demokratik kadın çalışması ve SKB" başlığı oldu. Demokratik kadın çalışmasının önemine işaret edilen bu başlıkta SKB'nin ayırdedici yanları üzerine tartışmalar yapıldı. SKB'liler "Kadın yoldaşlığı ve kadın dayanışması" başlığında kadın yoldaşlığını hangi esaslar üzerine inşa etmek gerektiğini tartıştı. Kadın mücadelesinde sürekliliğin önemli olduğuna işaret edilerek, bunun için yeni mücadele araç ve biçimlerinin oluşturulması gerektiği belirtildi. 
 
Doğa gezisinin de yapıldığı kampın son gününde söylenen ezgiler ve çekilen halayların ardından sona erdi.