20 Eylül 2024 Cuma

SKB: 8 Mart grev günüdür

SKB, 8 Mart'a ilişkin yaptığı açıklamada, grev çağrısı yaptı. "Sende greve katıl" dedi.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), 8 Mart'ın grev günü olduğunu vurguladı, "Sende greve çıkalım çağrısı yap! Sen olmazsan bir eksiğiz" dedi.!

Yazılı açıklama yapan SKB, 8 Mart tarihçesine ilişkin kısa bir bilgilendirme yaptı. Türkiye, Suriye ve Rojava'da yaşanan depremde yüz binlerce insanın kapitalizmin, faşist AKP-MHP ittifakının bitmek bilmeyen rant, talan ve kar hırsının sonucu yaşamını yitirdiği, milyonlarca insanın tarifi imkansız acılara boğulduğu kaydedilen açıklamada, "Bugünü asla unutmayalım, asla unutmayacağız, unutturmayacağız" denildi.

"Avrupa'da erkek egemen emperyalist devletlerin savaş desteklerinin ardından artan hayat pahalılığı, zamlar, kriz, ırkçılık ve kadına yönelik şiddete karşı tüm kadınları 8 Mart günü greve çağırıyoruz" diyen SKB, 8 Martta işe, okula gitmeyerek, ev işi, alışveriş yapmayarak kadınların hakları için greve katılmasını istedi.

Açıklamada, "Yaşamın her anını biz üretiyoruz, 8 Mart kadın grevine katılarak , yaşamı, üretimi durduralım! Eşit işe eşit ücret ve ücretlerimizin yükseltilmesi, emeklilik yaşımızın aşağı çekilmesi için grevde olalım! Zamlara, yoksullaşmaya karşı grevdeyiz diyelim! Savaşlara karşı, Rojava'da askeri hava sahasının Türk sömürgeciliğine kapatılmasını isteyelim! Güney Kürdistan'da kimyasal silahların durdurulmasını isteyelim! Erkek egemen kapitalist düzene ve onun her türlü insanlık dışı uygulamalarına karşı grevde olalım! Kadına yönelik şiddete ve kadın katliamlarına karşı grevde olalım! LGBTİ+'lara uygulanan ayrımcılığa karşı grevde olalım! Her türlü ırkçılığa karşı, göçmen kadınların hakları için grevde olalım! Sende 'greve çıkalım' çağrısı yap! Sen olmazsan bir eksiğiz" denildi.