21 Eylül 2024 Cumartesi

'Size ve düzeninize boyun eğmeyeceğiz'

Eylemini hasta tutsak Aysel Tuğluk'a ithaf eden Barış İnşası İnisiyatifi, Süreya Kanca'nın yazısından alıntı yaparak, "Ant olsun ki size ve düzeninize boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Barış İnşası İnisiyatifi "Barış için sokaktayız" sloganı ile Karşıyaka Çarşı girişinde bir araya geldi. "Barış İnşası İnisiyatifi" yazılı pankartın taşındığı eylemde kadınlar sık sık "Asla yalnız yürümeyeceksin" "Savaşa hayır barış hemen şimdi" "Barışı inşa edeceğiz" "Yaşasın kadın dayanışmamız" "Aysel Tuğluk onurumuzdur" sloganları attı.

İnisiyatif adına Mehtap Alişan ve Didar Gül söz aldı. Açıklama tedavi hakkı engellenen Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk'a ithaf edildi.

Mehtap Alişan, barışın ancak kadınların eliyle gerçekleşeceğini belirterek Süreya Kanca'nın yazısından bir alıntı metin okudu. Alişan, Kanca'dan alıntı yaparak, "Ölü kadınların lanetiyle yıkılacak düzeniniz, hiddetiniz bundan, bedenlerimize yüzyıllardır uyguladığınız eziyet için yaşamaya bırakmadığınız her bir kadın için incittiğiniz yaraladığınız sakatladığınız öldürdüğünüz tüm kadınlar için ant olsun ki size ve düzeninize boyun eğmeyeceğiz" vurgusu yaptı. 

Alişan, "Son kez savaştan beslenen insanların kimyasal silahlarla insanları katlettiği günlerden geçiyoruz. Bu savaş suçunun, insanlık suçunun karşısında da barışı biz sağlayacağız" dedi. 

Kadınların eylemi müzik dinletisiyle devam etti.