20 Eylül 2024 Cuma

Siyonist İsrail'in saldırı bilançosu

Filistin direniş örgütlerin yer aldığı Ortak Operasyon Odası 7 Ekim tarihinde işgalci siyonist İsrail devletine karşı Aksa Tufanı Operasyonu başlattı. Beklemediği bu eylemden adeta şok olan İsrail devleti, Filistin/Gazze halkına dönük intikam amaçlı katliam saldırısı başlattı.

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarında hastane, okullar, ilk yardım hizmeti veren araçlar, su depoları, halka hizmet veren kurumlar hedef alındı. Ağır silahların yanı sıra, uçak saldırılarıyla katliam gerçekleştirildi. Yasaklı kimyasal silahlar kullanıldı. Gazzeye dönük düzenlenen kara saldırısının sonucunda Gazze yerle bir edildi. Filistin kamplarına dönük saldırılar gerçekleştirildi. Sivil yerleşimci adı altında Siyonist militer kuvvetlerce Filistin kamplarına dönük saldırılarda onlarca kişi katledildi.

Siyonist İsrail'in Filistinlilere dönük saldırılarının elde edilebilen verilere göre bilançosu şöyle:
🔹Gazze Şehrinde 4 bin kadın, 5 bin erkek ve 6 bin 150'den fazla çocuk olmak üzere 15.000'i aşkın Filistinli katledildi.
🔹Saldırılar boyunca; 36 bin Gazzeli yaralandı
🔹Bununla birlikte, 4 bin 700'ü çocuk olmak üzere 7bin Gazzeli kayıp. Yaşayıp yaşamadıkları bilinmiyor.

SİYONİST İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR
Hastaneler içindeki hasta ve yaralılar ve hastaneye sığınmış Filistinliler olduğu halde hedef alındı. Hastanelere dönük saldırılarda gerçekleştirdiği katliamla dünyanın gözleri önünde siyonist İsrail savaş suçu işledi/işlemeye devam ediyor:
🔹Siyonistler tarafından EL Şifa hastanesi dönük saldırıda, 12 erken doğan bebek katledildi.
🔹Hastanelerle birlikte ilk yardım hizmeti veren, ambulanslar hedef alındı: 164'ü Gazze'de ve 171'i Batı Şeria'da olmak üzere 335 sağlık kompleksine yönelik saldırı yapıldı. Ayrıca 56 ambulanslar vuruldu.
🔹205 doktor, hemşire ve sağlık görevlisi katledildi.
🔹Gazze'nin kuzeyinde bulunan hastanelerin kullanım kapasitesi yüzde 190'a ulaştı. 21 Kasım'dan itibaren siyonist İsrail ordusunun karadan kuşatması nedeniyle yaşanan mazot sorunu, bombalamalar nedeniyle oluşan yıkım, ağır hasar, su kuyularının hedef alınması vb nedenlerle Gazze'de bulunan toplam 36 hastaneden en az 22 si hizmet dışı kaldı.

BASIN EMEKÇİLERİ HEDEF OLDU
🔹Saldırılarda basın emekçileri hedef oldu. 46 Filistinli basın emekçisi katledildi, bunların bazıları hava saldırılarıyla bazıları Siyonist ordu güçleri tarafından doğrudan hedef alınarak katledildiler. Gazeteciler aile bireyleriyle birlikte katledildi. Katledilenler içinde Lübnan ve İsrailli gazeteciler de var.
🔹Siyonist katliamı dünyaya duyurmaya çalışan basına dönük teknik erişim engeli ve yayın
kısıtlaması uygulamasına gidildi.
🔹2.3 milyon nüfusa sahip olan Gazze Şehrinde 1.5 milyon insan göç etmek zorunda kaldı. Bunlardan yüz binlercesi hastane ve okullara sığınmaya çalıştı. Sığındıkları hastanelerde de saldırılara maruz kaldılar.
🔹Toplam bombardımanların sonucunda 266 okul yıkıldı.
🔹Gazze'de 278 binden fazla konut yıkıldı yada hasar gördü. Bu şehrin konutlarının toplamının yüzde 60'ını oluşturuyor.
🔹Çok sayıda fırın saldırılarda yıkıldı yada Gazze'ye dönük kuşatmadan kaynaklı hizmet dışı kaldı.
🔹Batı Şeria'da 7 Ekim'den itibaren şimdiye kadar 52 çocuk olmak üzere en az 229 Filistinli işgalci siyonist devlet tarafından katledildi. 2 bin 750'den fazla kişi yaralandı.
🔹İsrail'in hapishanelerinde mahkemeye çıkartılmadan tutuklanan Filistinlerin sayısı 1 Ekim'den 1 Kasım'a kadar olan sürede, 1264 dan 2070'ya yükseldi.