22 Eylül 2024 Pazar

Siyonist İsrail saldırısında 5 Filistinli katledildi

Filistin'in Batı Şeria'ya bağlı Nablus kenti ve Nebi Salih beldesinde İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu 5 Filistinli hayatını katledildi, 22 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığının yaptığı yazılı açıklamada, "Batı Şeria'da işgal güçlerinin kurşunuyla 5 Filistinli şehit oldu, aralarında 5'i hayati tehlikede olmak üzere 22 kişi de yaralandı" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, 4 kişinin Nablus'ta, bir kişinin de Ramallah yakınlarındaki Nebi Salih beldesinde İsrail askerlerinin saldırısı sebebiyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Filistin resmi televizyonundan verilen bilgide ise Nablus'ta Filistinlilere ait bir aracın İsrail devleti tarafından bombalanması sonucunda hayatını kaybedenler arasında yanmış bir cesedin de olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca televizyon haberinde Nablus'ta bir İsrail askeri gücünün olduğunun fark edilmesinin ardından iki taraf arasında karşılıklı çatışmanın yaşandığı, çatışma sonucunda yaralananlar arasında Filistin güvenlik güçlerine bağlı kişiler olduğu kaydedildi.

Bölgeden alınan bilgilere göre, Filistin'de kendilerini "Aslanlar Yuvası" olarak adlandıran silahlı direniş örgütüne bağlı bir grupla İsrail ordusu arasında 3 saat boyunca yoğun çatışmalar yaşandığı ve çatışma bölgesinden patlama seslerinin geldiği belirtildi.

Ramallah yakınlarındaki Nebi Salih bölgesinde de İsrail'in askeri saldırılarını protesto eden Filistinlilerin yürüyüşüne İsrail askerleri tarafından yapılan müdahalede plastik mermilerin yanı sıra gerçek mermiler ve göz yaşartıcı gaz da kullanıldı. İsrail saldırısında bir Filistinli hayatını kaybetti. Filistinli gençler İsrail'in saldırısına taşlarla karşılık verdi.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi "Shavei Shomron" yakınlarında 11 Ekim'de gerçekleştirilen silahlı eylemde bir İsrail askeri ölmüştü. Saldırıyı, "Aslanların Yuvası" adlı Filistinli bir grup üstlenmişti. Olayın ardından İsrail askerleri, 12 Ekim'de Nablus'u kuşatma altına almıştı.