20 Eylül 2024 Cuma

Siyonist İsrail hastanedeki yaralıları buldozerle ezerek katletti

Siyonist İsrail rejimi, Filistin halkına yönelik katliamlarında sınır tanımıyor. Hastaneleri bombalayan İsrail bununla da yetinmedi, Kemal Advan hastanesine düzenlediği baskının ardından hastane bahçesinde yaralıların bulunduğu çadırları buldozerlerle ezdi, onlarca kişiyi katletti.

Filistin direniş örgütleri ve Filistin halkının özgürlük mücadelesine yönelik siyonist İsrail'in vahşi saldırıları sürüyor. Hastaneleri, ibadethaneleri, insanların yaşadığı konutları bombalayarak yaklaşık 20 bin kişiyi katleden siyonist İsrail rejimi, son olarak Kemal Advan Hastanesinde büyük bir katliam gerçekleştirdi.

'ÇADIRLARI ÇİĞNEYİP İNSANLARI VAHŞİCE EZDİLER'
Al Jazeera Arabic'in Gazze muhabiri Enes el-Şerif, işgalci İsrail güçlerinin Kemal Advan hastanesinden çekilmeden önce hastane bahçesinde yaralı insanların bulunduğu çadırları buldozerlerle ezdiğini, onlarca kişinin vahşice katledildiğini duyurdu.

Şerif, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Dehşet verici bir katliam ve anlatılamaz sahneler. İsrail işgalinin Kemal Advan Hastanesi'nde yaptığı, vatandaşlara ve sağlık personeline karşı korkunç bir suçtur. Onlarca yerinden edilmiş, hasta ve yaralı insan henüz hayatta iken diri diri toprağa gömüldü. İşgalci İsrail buldozerleri, yerinden edilmişlerin hastane bahçesindeki çadırlarını çiğnedi ve insanları vahşice ezdi" ifadelerine yer verdi.

Şerif, ayrıca hayvanların hastane avlusundaki cansız bedenleri yemeye başladığını da aktardı.

Görgü tanıkları da hastane binasını top mermileriyle doğrudan hedef alan işgalci İsrail ordusunun buldozerlerle hastanenin bahçesi ile otopark kısmının altını üstüne getirdiğini, hastane bahçesindeki çadırları içerisinde insanlar varken yerle bir ettiğini anlattı.

'ULUSLARARASI SORUŞTURMA BAŞLATILSIN'
Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun hastanedeki katliamına ilişkin uluslararası soruşturma açılması çağrısında bulundu.

90 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Ayrıca hastaneye yönelik İsrail askerlerinin saldırısında, 7 Ekim'de Filistin direniş güçleri tarafından İsrail'e yönelik gerçekleştirilen eylemde yer aldığı iddiasıyla 90 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin nereye götürüldüğü öğrenilemedi.

3 BİN FİLİSTİNLİ BARINIYORDU
Al Jazeera işgal güçlerinin hastaneye yönelik saldırısında ölü ve yaralılar olduğunu, ancak resmi bir rakamın açıklanmadığını belirtti.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentinde bulunan ve 3 bin Filistinlinin barındığı Kemal Advan Hastanesine işgalci İsrail ordusu günler süren kuşatmanın ardından 12 Aralık'ta baskın düzenlemişti.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail işgal güçlerinin "sağlık personeli de dahil olmak üzere erkekleri hastane avlusunda topladığı"nı, 12 Filistinli bebeğin hala hastanedeki kuvözlerde su ve besinden yoksun halde, mahsur kaldığını duyurmuştu. Açıklamada, Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve Kızıl Haç'a, "hastanede bulunanların hayatlarını kurtarmak için derhal harekete geçme" çağrısında bulunulmuştu.