20 Eylül 2024 Cuma

Siyonist İsrail Gazze'de mülteci kampını hedef aldı

Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarını sürdüren siyonist İsrail, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Deyr Belah Mülteci Kampında bulunan ve çoğunluğu zorla yerinden edilen Filistinlilerin yer aldığı çok sayıda kişi yaralandı.

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarını sürdürüyor. Siyonist İsrail'e ait savaş uçakları Cibaliya'da çok sayıda evi vurdu.

Şihab ailesinin evini hedef aldığı saldırıda 24 kişi katledildi en az 90 kişi yaralandı. Çok sayıda kişi de hala enkaz altında. Cibaliya'da Halle ailesine ait saldırısında ise 11 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr Belah Mülteci Kampında bulunan ve çoğunluğu zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin yer aldığı bir ev de vuruldu.

Güneyde ise İsrail Han Yunus'taki Nasır Hastanesinin avlusuna top attı. İki kişinin yaralandığı saldırıda atılan top mermisi infilak etmedi. Siyonist İsrail ayrıca denizden Han Yunus'un kuzeyi ile batı kıyısındaki birçok bölgeyi bombaladı. Öte yandan, Han Yunus'un doğusundaki El-Karara ve Beni Suheyla beldelerinde siyonist İsrail askerleri ile Filistinli direniş grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

İsrail ayrıca havadan bölgenin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampını da vurdu. Gazze Şeridinin sınır bölgelerinde konuşlandırılmış İsrail ordusuna ait topçular ise gece boyunca Şucaiyye Mahallesinin doğu bölgelerine şiddetli saldırılar gerçekleştirdi.