19 Eylül 2024 Perşembe

Siyonist İsrail askerlerinin tecavüz görüntüleri ortaya çıktı

İşkenceci İsrail askerlerinin Sde Teiman Hapishanesinde tutulan bir Filistinliye tecavüz işkencesinde bulunduğu anların kamera kaydı ortaya çıktı.

Siyonist İsrail askerlerinin Necef çölündeki Sde Teiman Hapishanesinde tutulan bir Filistinliye tecavüz işkencesinde bulunduğu anların güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri yayınlandı.

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunda yayınlanan görüntülerde, alıkonulan çok sayıda Filistinlinin tellerle çevrili bir yerde yüzüstü yatırıldıkları görülüyor. Bu esnada İsrail askerlerinin yerde yatan bir Filistinliyi alarak başka bir bölgeye götürdüğü kameraya yansıyor.

Siyonist askerlerin başka bir bölgeye götürülen Filistinli tutsağa cinsel işkencede bulunduğu, diğer askerlerin ise kalkanlarını kaldırarak işkencenin kameraya yansımasını engellemeye çalıştığı görülüyor.

Kanal 12'nin haberinde "(Askerler) Muhtemelen güvenlik kameralarından haberdarlar ve kalkanlarla eylemlerini gizlemeye çalışıyorlar" ifadesine yer verildi. Haberde, İsrail askerlerinin, alıkonulan Filistinliye anüsüne bir cisim sokarak işkence ettiği belirtildi. Cinsel işkenceye maruz kalan Filistinlinin kanlar içinde hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

SİYONİST YERLEŞİMCİLER İŞKENCECİ ASKERLERİ SAVUNMUŞTU
Uzun süredir Filistinli tutsaklara yapılan işkencelerle gündem olan Sde Teiman Hapishanesinde son olarak 10 siyonist asker Filistinli bir tutsağa cinsel işkencede bulunduktan sonra gözaltına alınmış, askerlerin gözaltına alınmasına itiraz eden siyonist yerleşimciler hapishaneyi basarak Filistinlilere tecavüz etmenin "meşru olduğunu" savunmuştu.

Yerleşimciler, akşam saatlerinde de gözaltına alınan askerlerin götürüldüğü askeri mahkemenin bulunduğu Beit Lid üssüne zorla girmişti.

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in de aralarında bulunduğu bazı İsrailli bakanlar ve milletvekilleri, işkenceci askerlere destek mesajları vermişti.

GÖZALTINA ALINAN ASKERLERDEN 5'İ SERBEST BIRAKILDI
Gözaltına alınan 10 askerden 5'i İsrail mahkemesince serbest bırakılırken, diğerlerine ilişkin soruşturma sürüyor. Mahkeme 5 askerin gözaltı sürelerini 11 Ağustos Pazar gününe kadar uzattı.

DAHA ÖNCE DE İŞKENCEYLE GÜNDEM OLMUŞTU
New York Times gazetesinde geçen ay çıkan haberde, Sde Teiman Hapishanesinde alıkonulan Filistinlilerin etrafı açık bir alanda gözleri bağlı olarak günde 18 saate kadar elleri kelepçeli halde yerde sessiz şekilde oturtulduğu belirtilmişti.

Haberde, gözaltı merkezine getirilen Filistinli tutsakların burada 3 aya kadar kaldığı ve sorgulama süreçlerinde birçok kişinin insanlık dışı muameleye ve işkenceye maruz kaldığı kaydedilmişti.

Burada tutulan ve daha sonra serbest bırakılan bazı Filistinli tutsaklar, Sde Teiman'da maruz kaldıkları işkenceleri dile getirmişti.