21 Eylül 2024 Cumartesi

Siyonist İsrail 14 yaşındaki Kusay Vakit'i öldürdü

Siyonist İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze Şeridi'nde bir bölgeye hava saldırısı düzenledi. Nablus'ta Filistinlilerin evleri kuşatıldı, gerçek mermi ile saldırdı. Saldırılarda yaralanan ve yaşamını yitirenler var.

İsrail savaş uçakları, abluka altında ki Gazze Şeridi'ne düzenledikleri hava saldırısında bir bölgeyi vurdu. Siyonist İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee Twitter hesabından yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının Gazze'de bulunan Hamas'a ait olduğunu öne sürdükleri yer altındaki bir noktanın vurulduğunu öne sürdü.

Saldırıya 11 Şubat Cumartesi Günü Gazze'den İsrail'e atılan roket gerekçe olarak gösterildi. Gazze Sağlık Bakanlığı ise saldırının sonucuna dair herhangi bir açıklama yapmadı. Öte yandan Filistin Kızılay'ı İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu Nablus'ta Emir Bestami adlı Filistinlinin öldürüldüğünü birkaç kişinin yaralandığını duyurdu. Olaya tanık olanlar; Siyonist İsrail güçlerinin Nablus'ta Filistinlilerin yaşadığı bir evi ablukaya aldığı evde bulunan Filistinlilere mermi ve el bombalarıyla saldırdığına dikkat çekti.

Filistin Direniş Örgütlerinden Aslanların İni Nablus'ta Siyonist İsrail güçlerinin yaptığı bir baskına çatışarak cevap verdiklerini duyurdu. Siyonist İsrail Ordusu Nablus'taki baskın ve çatışmaya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

İSRAIL FILISTIN'LI ÇOCUKLARI KATLETMEYE DEVAM EDIYOR
Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada İsrail ordusunun Batı Şeria'nın Cenin kentine yaptığı baskında ağır yaralanan 14 yaşında ki Kusay Vakit'in yaşamını yitirdiğini söyledi. Kusay Vakit, Siyonist İsrail Ordusunun Cenin'e düzenlediği baskında gerçek mermi kullandığı saldırıda 3 Filistin'li ile birlikte ağır yaralanmıştı.