22 Eylül 2024 Pazar

'Siyaset seçim demek değildir, biz mücadele yürütüyoruz'

DEM Parti'nin Bitlis il ve ilçe belediye eşbaşkan adayları, İstanbul Bağcılar'da düzenlenen etkinlikte halkla buluştu. Aday tanıtım etkinliğinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Beştaş ve Çepni de söz aldı.

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Bitlis il ve ilçeleri belediye eşbaşkan adaylarını Bağcılar'da bulunan Hanoğlu Düğün Salonu'nda düzenlediği halk buluşması etkinliğiyle tanıttı. Etkinliğe, DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, DEM Parti İstanbul il ve ilçe yöneticileri ile birçok yöre derneği üye ve yöneticisi katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği buluşmanın gerçekleştirildiği salona, "Adalet için tecridi kıralım, barış için zindanlara ses verelim" ve "DEM gelir devran döner, kentlerimizi biz yönetiriz" pankartları asıldı.

'KAYYUMLARI GÖNDERECEĞİZ'
DEM Parti Tatvan Belediye Eşbaşkan adayı Mümin Erol, partilerinin geçmiş dönemlerde kazandığı belediyelere kayyum atandığını hatırlatarak, şimdi de kaçak seçmen kaydı yapıldığını söyledi.

DEM Parti Yolalan Belediye Eşbaşkan adayı Esma Aydın da halk desteğiyle Bitlis'te kayyumları göndereceklerini altını çizdi.

'EL ELE DURARAK KAZANACAĞIZ'
DEM Parti Bitlis Belediye Eşbaşkan adayı Enver Barin, "İddiamız odur ki halkların belediyelerini birbirimize omuz vererek, el ele durarak kazanacağız. Metropollere göç eden çok sayıda insanımız olsa da buradaki halkımızın Kürdistan'la bağı kopmamıştır. Bu büyük metropoller en büyük Kürt kentlerine dönüşmüş durumda. Bu da Kürdistan'daki belediyelerimize sahip çıkacağımızın teminatıdır" diye belirtti.

BEŞTAŞ: SİYASET VE MÜCADELE SEÇİMLERLE SINIRLI DEĞİL
Ardından söz alan DEM Parti İstanbul Belediyesi Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş, partilerinin İstanbul'da neden aday çıkardığının konuşulmasına ve partilerin oy desteği istenmesine tepki gösterdi. "Bizden oy isteyenler önce bizim mücadelesini yürüttüğümüz meselelerde tutum alacaklar" diyen Beştaş, "35 aydır İmralı Adası'nda tecrit uygulanıyor. Sayın Öcalan kimseyle görüşemiyor. Bizim binlerce arkadaşımız cezaevinde, Kürt basınından hala gazeteciler cezaevinde, gençlik meclisimize her gün operasyon yapılıyor. Hiç umurlarında değil ama seçime gelince sandığa gelince bizden oy istiyorlar. Neden oy verelim? Bizim için siyaset eşittir seçim demek değildir. Biz bir mücadele yürütüyoruz. Biz toplumsal ve siyasal bir mücadele yürütüyoruz. Ve bizim bir derdimiz, bir davamız var. Bu ülkeyi eşitliğin ve özgürlüğü olduğu, demokratik bir ülkeye çevirmeye çalıştığımız bir rejim var" dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun siyasi çözümü talebiyle yarın Esenyurt Meydanı'nda "Demokrasi ve Özgürlük Mitingi" düzenleneceğini hatırlatan Beştaş, "Bu ülkede tecrit olduğu, özgürlükler kısıtlandığı, işkence meşrulaştırıldığı müddetçe kimse asla haktan, özgürlükten söz etmesin. Sayın Öcalan'ın konuşması lazım. Onun sesini duymamız lazım" diye konuştu.

ÇEPNİ: BU DAHA BAŞLANGIÇ, BİZ DAHA SÖZÜMÜZÜ SÖYLEMEDİK
DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Murat Çepni, konuşmasına, kitleyi Türkçe ve Kürtçe selamlayarak başladı. "Sizin coşkunuz, enerjiniz ve bağlılığınız zaferin garantisidir. Bunu herkes duysun" diyen Çepni, seçimler başlamadan DEM Parti'ni ne yapacağı tartışmaları yürütüldüğünü söyledi. Çepni, "Bizim olmadığımız yerlerde her kafadan bir ses çıkıyordu. İşte onlar burayı görsünler. Bu daha başlangıç, biz daha sözümüzü söylemedik. Meydan meydan, sokak sokak, ev ev bütün barikatları yerle bir edeceğiz. Başakşehir'de de Büyükşehir'de de Kürdistan'da da kazanacağız" diye konuştu.

Etkinlik, konuşmaların ardından Kürtçe stranlar eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu.