20 Eylül 2024 Cuma

Sivas katledilenler İzmir'de anıldı

Sivas katliamında hayatını kaybedenler İzmir'de eski Sümerbank önünde yapılan etkinlikle anıldı.
Sivas Katliamı'nda hayatını kaybedenler için İzmir Sümerbank önünde basın açıklaması ve anma programı yapıldı. Anmaya HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, CHP geçmiş dönem milletvekilleri Musa Çam, Atilla Sertel, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri ve demokratik kitle örgütleri katıldı.
 
Anmada "Madımak yanıyor", "Sivas'ı unutmadık, unutturmayacağız" pankartları açıldı. BUrada konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, dün Maraş'ta, Çorum'da, Gazi'de, Roboskî'de, Suruç'ta, Ankara'da ve Sivas'ta yaşanan katliamlara karşı "çözüm faşizme karşı savaşta" diyerek adalet mücadelesi yürütüldüğünü ifade etti. Çepni, "Bu adalet mücadelesi sadece mahkeme koridorlarında değil. Kuşkusuz sokaklarda ve alanlarda yürütülüyor" diye vurguladı. 
 
Sivas katliamının sadece gerici faşist bir gürüh tarafından gerçekleştirilmiş bir katliam olmadığını, bu katliamın devletin tüm kurumlarıyla işbirliği içerisinde gerçekleştirildiğini belirten Çepni, "Dolayısıyla biz Sivas'ın hesabını soracağız derken bu katliamcı siyasi anlayışla hesaplaşıyoruz" diye konuştu.
 
Alevilerin ve tüm ezilenlerin özgürlük mücadelesi yürüttüğünü ifade eden Çepni, "Halklarımızın özgürlüğüne karşı yürütülen bu siyasete karşı birleşerek mücadele etmekten başka şansımız yoktur. Birleşe birleşe kazanacağız sloganı tam da bu günlerin sloganıdır" diye kaydetti.
 
Anmada ortak basın açıklamasını Mustafa Aslan okudu. Aslan, "2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Katliamı özünde sadece Alevilere karşı değil; ezilen, ötekileştirilen, dışlanan, yok sayılan bütün toplumsal kesimlere karşı yapılan bir katliamdır" dedi.