21 Eylül 2024 Cumartesi

Şişli Belediyesi işçileri: Yüzde 2'lik zamla geçinemiyor, köleleştiriliyoruz

Dayatılan yüzde 2'lik sefalet zammını Şişli Belediyesi önünde protesto eden belediye işçileri, CHP'ye seslenerek geçinemediklerini ve köleleştirildiklerinin altını çizdi.

Şişli Belediyesi'nde çalışan işçi ve emekçiler, asgari ücret ile geçinemedikleri ve yapılan yüzde 2'lik maaş zammıyla dayatılan sefalet ücretine karşı Şişli Belediyesi önünde açıklama yaptı. "Asgari Değil İnsanca Yaşam Geçinemiyoruz" pankartının açıldığı ve "Boyun Eğme"  dövizlerinin taşındığı  açıklamada sık sık "Asgari değil insanca yaşam", "Hak, hukuk adalet", "Kahrolsun ücretli kölelik düseni", "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganları atıldı.  Basın açıklamasını DİSK Genel-İş 3 No'lu Şube Sekreteri Neşe Karaçimen okudu.

Karaçimen, ülkede ekonomik krizin etkileri günden güne artarken, işçilerin aileleriyle birlikte ekonomik koşulları en ağır şekilde yaşadıklarını dile getirdi. Belediye işçilerinin kendilerinden "fedakarlık" istendiğinde yüzde 4 ve yüzde 5'lik zamma razı geldiklerini hatırlatan Karaçimen, İstanbul'da ev kiralarının 10 bin liradan başladığı, ramazan pidesinin 10 lira olduğu bir ortamda tüm uzlaşmacı ve iyi niyetli çabalarına rağmen kendilerine reva görülenin yüzde 2 oranında zam olduğunu aktardı.

İşçi ve emekçilerin asgari ücretle geçinemediğinin altını çizen Karaçimen, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP'ye seslenen Karaçimen, asgari ücrete mahkum edilerek köleleştirildiklerinin altını çizdi. Karaçimen, "Bu ses sadece bizlerin değil çocuklarımızın, eşlerimizin ve ailelerimizin sesidir. Bizler geçinemiyoruz" diye konuştu.

İşçilerin eylemi slogan ve alkışlarla sonlandı.