6 Ekim 2024 Pazar

Sinbo fabrikası önünde gözaltına alınan 33 kişi serbest bırakıldı

Sinbo ve SML Etiket işçilerinin 1 Mayıs açıklamasına saldıran polis 33 kişiyi işkenceyle gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Kod-29 ile işten çıkarılan Sinbo ve SML Etiket işçileri, 1 Mayıs'ın yasaklanmasına karşı Avcılar'da bulunan SML Fabrikası önünde yapmak istediği basın açıklamasına izin vermeyen polis işçilere saldırdı. Saldırıda Kızıl Bayrak muhabiri Kardelen Yoğungan, Mezopotamya Ajansı Muhabiri Enes Sezgin, Jinnews muhabiri Sena Dolar'ın da aralarında olduğu 33 kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünü için götürüldükleri Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nde de polisin işkencesi devam etti. Sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 33 kişi ifadelerinde gözaltına alındıkları sırada ve sağlık kontrolü çıkışında işkence gördüklerini belirtti. 

İfade işlemleri tamamlanan 33 kişi sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı. 

JİNNEWS MUHABİRİNİN PARMAĞI ÇIKTI
Gözaltına alınan JinNews muhabiri Sena Dolar, polisin gözaltı sırasındaki işkencesi sonucu parmağında çıkık oluştu. Dolar, saatlerce ters kelepçe ile bekletildiklerini aktardı.