6 Ekim 2024 Pazar

'Sinan Dersim ölümsüzdür'

27 Ekim 2020 tarihinde Medya Savunma Alanlarına yönelik yapılan hava saldırısında yaşamını yitiren HPG Komuta Konseyi ve HBDH Yürütme Komitesi üyesi Sinan Dersim için birçok örgüt açıklama yaptı.

MKP, DKP/Birlik, TKP-ML MK, TKEP/Leninist, DKP/BÖG yaptıkları açıklamalarla Medya Savunma Alanları'na 27 Ekim 2020 tarihinde Türk devletinin gerçekleştirdiği hava saldırısında yaşamını yitiren HPG Komuta Konseyi ve HBDH Yürütme Komitesi üyesi Dalokay Şanlı'yı (Sinan Dersim) anarak mücadelesini büyüteceklerini belirttiler.

MKP: SİNAN DERSİM'İN SİPER YOLDAŞLIĞINI UNUTMAYACAĞIZ
Maoist Komünist Parti (MKP): "Türkiye-Kuzey Kürdistan devrim mücadelesinin gelişmesi-geliştirilmesi için HBDH çalışmalarına büyük önem veren, oluşturulan devrimci ittifakın büyüyüp-gelişmesi için yoğun çaba harcayan Sinan yoldaş, faşizme karşı birleşik mücadeledeki ısrar ve kararlılığıyla her daim hatırlanacak, rehber alınacak bir yoldaştır. Partimiz, Sinan Dersim yoldaşın siper yoldaşlığını ve dostluğunu unutmayacak, birleşik mücadeledeki emeğini sahiplenecek ve ileriye taşıyacak, anılarını yaşatacaktır."

DKP/BİRLİK: KENDİ HİKAYESİNİ YAZANLARDANDI
Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik (DKP/Birlik): "Sinan Dersim yoldaş, kendi hikâyesini yazanlardandı. Bu hikâyesini dağlarla, Türkiye ve Kürdistan devrimiyle, halkların özgürlük rüzgârıyla buluşturandı. Hikâyen ve kavgan büyüdü yoldaş, gülüşün çoğaldı, sesin yankılandı, güçlendi. Bir nehir olup su gibi aktın, su gibi bitmez tükenmez oldun bu coğrafyada. Birleşik devrim kavgamızın en önde koşanları; Ulaş, Delal, Atakan, Mehmet, Baran, Alişer, Yılmaz, Sevda, Ceren, Aynur ve daha niceleri ile birlikte halaya durdun. Biz geride kalanlar, siz ölümsüzleşenlerimizin amaç ve ideallerine bağlı kalarak, birleşik devrim hareketini büyütmek, devrimi gerçekleştirmek için kavganın tam ortasında olacağız. Birleşik devrim mücadelesinin tohumları bu topraklara serpildi. Bu tohumlar filizlenecek, yeşerecek, çoğalacak ve büyüyecek. Sana and olsun Sinan yoldaş, zafer bizim olacak!"

TKP-ML MK: DEVRİMCİLİĞİN DEĞERLİ ÖRNEĞİYDİ
TKP-ML MK: "Zulmün ve zorbalığın her geçen gün artarak çoğaldığı coğrafyamızda, nasıl bir devrimcilik ve öncülük yapılması gerektiğinin değerli bir örneği oldu. Dersimliydi. Dersim'in acı ve öfkesini bilincinde ve öncülüğünde büyütmesini bilerek yaşadı ve son nefesine kadar mücadele etti. Tohum olup çoğalarak her kuru toprağı yeşertecek birer fidana dönüşen tüm yoldaşlarımız gibi Sinan Dersim de kavgamızda yaşayacak, mücadele mirası onurla dalgalandırılacaktır."

DKP/BÖG: SİNAN YOLDAŞIN HEDEFİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG): "Bizler Türkiye ve Kürdistan devrim mücadelesinin birleşik devrim mücadelesinde iç içe geçmiş bir şekilde önemli ve büyük bedeller pahasına geliştiğinin farkındayız. Bu yönüyle Sinan yoldaşın mücadele içerisinde başarıyla yerine getirdiği önemli görevleri ve sorumluluklar düşünüldüğünde onun yarattığı mücadele değerleri birleşik devrim mücadelesi içerisinde bizlere yol göstermeye devam edecektir. Bizler onun mücadele anısı önünde bir kez daha belirtmek isteriz; Türkiye ve Kürdistan Birleşik Devrim Mücadelesini zafere taşımak Sinan yoldaşın en önemli hedefleri arasındaydı. Bu hedefi en kararlı şekilde hayata geçirmek ve düşmandan Sinan yoldaş şahsından katledilen bütün yoldaşların hesabını sormak boynumuzun borcudur."

TKEP/LENİNİST: KANI YERDE KALMAYACAK
Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist (TKEP/Leninist): "Sinan Dersim'in savaş yoldaşları olarak acılarımızı yüreklerimize gömüp birleşik devrim yürüyüşünü sürdüreceğiz. Leninist Gerilla Birlikleri'nden yoldaşları olarak bizler söz veriyoruz ki, Heval Sinan'ın ve birleşik devrimin harcına canını katan hiçbir yoldaşımızın kanı yerde kalmayacak; emekleri asla boşa gitmeyecek! Birleşik Devrim mücadelesi sürecek, büyüyecek ve mutlaka ama mutlaka zafere ulaşacaktır."