20 Eylül 2024 Cuma

Şifa Hastanesi ile irtibat kesildi

Siyonist İsrail'in katliam saldırıları sürerken Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'deki Şifa Hastanesi ile irtibatın kesildiğini açıkladı.

Siyonist İsrail rejiminin Filistin halkına yönelik katliam saldırıları sürüyor. Hastaneleri hedef alarak yüzlerce kişinin ölümüne sebep veren siyonist İsrail rejimi, bu saldırılarına devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki Şifa Hastanesi ile irtibatlarının kesildiğini açıklayarak ateşkes ilan edilmesini istedi. Ghebreyesus, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, hastanenin sürekli saldırılara maruz kaldığına dair korkunç haberlerle birlikte, durumun oldukça ürkütücü ve endişe verici olduğunu aktardı. Ghebreyesus, tanklarla çevrili hastaneden çıkmak isteyenlere ateş açıldığı, bu kişilerin yaralandığı ya da yaşamlarını yitirdikleri yönünde bilgiler edindiklerini söyledi.

GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞI: HASTANEKİ 100'DEN FAZLA ÖLÜ GÖMÜLEMİYOR
Gazze Sağlık Bakanlığı da hastanede yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Siyonist İsrail askerlerinin saldırılarında bu sabah ikisi bebek 5 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanırken, hastane bahçesinde 100'den fazla ölü bulunduğu ve defnedilemediğini duyurdu.

JENERATÖR HİZMET DIŞI KALMIŞTI
İsrail'in cuma akşamından beri saldırılarını yoğunlaştırdığı Şifa Hastanesi'nin genel müdürü Muhammed Ebu Selmia, "Tıbbi cihazlar durdu. Hastalar, özellikle de yoğun bakımdakiler ölmeye başladı" demişti.