22 Eylül 2024 Pazar

SGDF'li Ortaç'a işkence: Kafam yarıldı, peçete kullanmam dahi engellendi

Sabah saatlerinde gerçekleşen gözaltı saldırısında kaldığı ev basılan SGDF'li Mazlum Ortaç, işkenceye uğradı. Suratına silah doğrultmasına tepki gösterdiği için kalkanlarla darp edilen Ortaç'a özel harekat polisi silahla vurdu. Kafasında 5 santimlik yarılma meydana gelen Ortaç'ın başından akan kanlara rağmen en az yarım saat müdahale edilmesi engellendi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik İstanbul merkezli soruşturma kapsamında, kaldığı ev basılan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Mazlum Ortaç işkenceye uğradı. 

ÖGK'LI PEKTAŞ DARP EDİLDİ
Sosyalist gençlerin Ataşehir'de bulunan evi özel harekat polisleri tarafından sabah 06.30 sıralarında basıldı. Polis kapıyı açan Senem Pektaş'ı kalkan ve elinde bulunan tabancayla darp etti. 

Daha sonra SGDF'li Mazlum Oruç'a saldıran polis darp ederek yere yatırmaya çalıştı. ETHA'ya konuşan Ourç, "Yere yatmayacağımızı, herhangi bir sorunun olmadığını söyledik. Onların da sakin olmalarını istedik. Buna rağmen kalkanla bana vurmaya başladı, elindeki tabancayı suratıma doğrulttu. Buna tepki gösterince de tabancayla kafama vurdu" dedi. 

Başına aldığı darbeyi ilk esnada çok önemsemediğini ancak arama sürerken başından kan gelmeye başladığını belirten Oruç, "Yarım saat beklettiler, kafamdan kana akıyordu. Yoldaşlar peçete getirmek istedi, bunu da engellediler" ifadelerini kullandı. 

Ev baskınlarında yasal prosedüre göre evde yaşamayan bir kişi hazırun olarak aramalara eşlik etmek zorunda. Aramanın ardından herhangi bir zayiatın meydana gelip gelmediğine ilişkin tutanak tutulması da gerekli. Evde zarar olduğuna yönelik tutanağın hazırlandığı sırada özel harekat polislerinin, evdeki TEM polislerine kafasını yardıklarını yazmaması yönünde "uyarıda" bulunduklarını aktaran Ortaç, "Kafamda 4 santimlik yarılma olmuş. Beş adet zımba (stapler dikiş) vurdular. Pansuman yaptılar" ifadelerini kullandı. 

Ortaç, ev baskınının ardından Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinden darp raporu aldı.