4 Ekim 2024 Cuma

SGDF üyeleri Gökhan Güneş için Eskişehir'de oturma eylemi başlattı

SGDF üyeleri, Eskişehir'de Espark AVM önünde oturma eylemi başlattı. Her gün saat 15.00'da aynı meydanda oturarak "Gökhan Güneş'i sağ aldınız, sağ istiyoruz" diyeceklerini duyurdu.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, Eskişehir'de Espark AVM önünde oturma eylemi başlattı.

"Gökhan yoldaşı alacağız" sloganını atan SGDF'liler devletin kaçırma, kaybetme politikasına karşı, her meydanı kayıplar mücadelesinin sürdüğü Galatasaray Meydanı'na çevireceklerini duyurdu. SGDF üyeleri, Espark AVM önünde başlattıkları eylemi her gün saat 15.00'da yapacaklarını duyurarak, emek ve demokrasi güçlerine, parti ve sendikalara Gökhan Güneş'i bulmak için başlattıkları eyleme katılma çağrısında bulundu.

Espark AVM önünde yapılan eylemde, Gökhan Güneş'in devlet güçleri tarafından kaçırıldığını söyleyen SGDF üyeleri, "Devletin polisi, savcısı, bakanı üç maymunu oynarken aileleri kamera kayıtlarını buldu. Şimdi meydan meydan soruyoruz 'Gökhan Güneş nerede'. Bu ülkede kaçırılmanın ne anlama geldiğini biliyoruz. Gökhan Güneş'i sağ aldınız sağ istiyoruz. Gökhan Güneş'i bizlere geri verin. Gökhan Güneşi istiyoruz. Devletin 90'lı yıllarda Hasan Ocak'tan bu yana kaçırıp kaybetme politikası nasıl ki Cumartesi Annelerinin mücadelesiyle gerilediyse, bugün de bu kirli politikayı her meydanı Galatasaray Meydanı eyleyerek yok edeceğiz" dedi.

Her gün saat 15.00'da Espark AVM önünde oturma eylemi yapacaklarını duyuran SGDF üyeleri, "Gökhan Güneş'i sağ aldınız sağ vereceksiniz. Bugün burada Gökhan'ın yoldaşları olarak oturma eylemi başlatıyoruz. Her gün sürecek bu eyleme bütün emek ve demokrasi güçlerini, parti ve sendikaları Gökhan'ı bulmak için dayanışmaya çağırıyoruz" diye belirtti.