22 Eylül 2024 Pazar

SGDF MYK üyesi Müslüm Koyun'un karar duruşması yarın 

Ev baskını ve sağlık kontrolü sırasında işkence gören SGDF MYK üyesi Müslüm Koyun'un, 3 Mayıs'ta tutsak edildiği davanın karar duruşması yarın görülecek. SGDF, sosyal medya hesabından şu paylaşımla çağrı yaptı: "Devrim şehitlerini andığı için, Kürt halkına yönelik saldırılara karşı eylemlere katıldığı için, Polen Gençlik Kültür Evi'nde atölyeler yaptığı için yıllarca tutsaklığa mahkum edilmek isteniyor."

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) yönelik 30 Nisan'da İstanbul ve Eskişehir merkezli gerçekleştirilen eş zamanlı soruşturma kapsamında Eskişehir'de gözaltına alınan ve tutsak edilen Müslüm Koyun'un 29 Şubat'ta karar duruşması görülecek. 

ÜÇ KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Yeşil Sol Parti Eskişehir Milletvekili adayı iken gözaltına alınıp 3 Mayıs'ta tutuklanan SGDF MYK üyesi Koyun, aylarca tecrit işkencesinde tutulmuştu. 3 kez hakim karşısına çıkan Koyun 5 Ocak'ta tutukluluğuna yapılan itiraz sonucu tahliye edilmişti.

EV BASKININDA VE HASTANEDE İŞKENCE GÖRDÜ
Koyun, 9 Şubat günü bir kez daha ev baskınıyla gözaltına alındı. Baskın sırasında evi talan edilen Koyun'un kafasına dipçikle vuruldu ve defalarca tekmelendi, sırtına basıldı. Maruz  kaldığı işkence dolayısıyla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesine götürülen Koyun, burada da işkence gördü. Koyun'un hastanede kafası yere vuruldu ve baygınlık geçirdi. Gördüğü işkenceye rağmen, tedavi dahi edilmeyen Koyun, yeniden tutuklandı. 

KARAR DURUŞMASI YARIN
30 Nisan'da gözaltına alındığı ve tutuklu yargılandığı davanın karar duruşması 29 Şubat'ta Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.10'da görülecek.

SGDF'DEN ÇAĞRI
SGDF, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Koyun ile dayanışmaya çağırdı. SGDF'nin paylaşımı şöyle: "Devrim şehitlerini andığı için, Kürt halkına yönelik saldırılara karşı eylemlere katıldığı için, Polen Gençlik Kültür Evi'nde atölyeler yaptığı için yıllarca tutsaklığa mahkum edilmek isteniyor. Tüm kamuoyunu duruşmayı takip etmeye, duruşmaya katılmaya çağırıyoruz."