19 Eylül 2024 Perşembe

Seyhan Belediyesinde eylem: AKP'den kaçarken CHP'ye tutulduk

Seyhan Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkanınca kamu emekçileri eyleme başladı. Yıllık 39 bin TL'lik ikramiye ve yol yardımının kaldırılmak istenmesine tepki gösteren kamu emekçileri, haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı.

CHP'li Seyhan Belediyesi ile KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Sendika, 7 bin 500 TL Ramazan Bayramı ikramiyesi, 10 bin TL Kurban Bayramı ikramiyesi, 5 bin TL yılbaşı ikramiyesi, 5 bin TL 1 Mayıs ikramiyesi, 12 bin TL eğitim ve kültür yardımı ile bin 300 TL yol yardımı talep etti. Belediye ise 7 bin 307 TL sosyal denge tazminatı teklif etti. Anlaşma sağlanamaması üzerine kamu emekçileri, 1 Temmuz'dan itibaren eyleme başladı. Belediye avlusunda bir araya gelen kamu emekçileri her gün öğle saatlerinde oturma eylemi yapıyor.

'2019'DAN BU YANA DEVAM EDEN HAKLARI KESMEK İSTİYORLAR'
Artı Gerçek'e konuşan Tüm Bel-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, CHP'li Seyhan Belediyesinin 2019 yılından bu yana ödenen ve devam eden sözleşmenin mali yükümlülüklerini yerine getirmek istememesine tepki gösterdi. Belediyenin borçlarının bahane edildiğini söyleyen Çelik, "Tasarruf tedbirlerini belediye başkanlarımız biraz yanlış anlamış. Memurlar ve işçilerin haklarından tasarruf yapmaları doğru bir şey değil. Görüşmelerimiz devam ediyor. Haklarımızı alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

'SÖZLEŞME HAK KAYBI OLMADAN YENİLENMELİ'
Seyhan Belediyesinde çalışan kamu emekçilerinden Sefer Andı, sözleşmenin hak kaybı olmadan yenilenmesini istediklerini söyledi. Andı, "Sendika yetkilileri ile idarenin görüşmesi neticesinde bize verilen ikramiyelerin tamamen verilemeyeceği söylendi. Daha önce verilen yol parasının da tamamen sözleşmeden çıkarılmak istendi. Bizler sözleşmenin mevcudunun yenilenmesini istiyoruz" diye konuştu.

'AKP'DEN KAÇARKEN CHP'YE TUTULDUK'
Atakan Can da, CHP'li belediyenin kendilerine insanca yaşam koşulları sunmadığına dikkat çekti. AKP'nin dayattığı "tasarruf" tedbirinin CHP'li belediye tarafından işleme konulduğunu söyleyen Can, "Sorgulanmadan haklarımızın yok sayılmasını protesto ediyoruz. AKP'den kaçarken CHP'ye tutulduk sonucuna varmak istemiyoruz. Bu yüzden eylemdeyiz. Haklarımızın takipçisi olacağız" dedi.