19 Eylül 2024 Perşembe

Sevda Çağdaş ölümünün ikinci yılında mezarı başında anıldı

Minbiç'te şehit düşen MLKP/KKÖ savaşçısı Sevda Çağdaş, Qamişlo Şehit Delil Saruxan Şehitliği'ndeki mezarı başında anıldı.
Minbiç'i özgürleştirme hamlesinde şehit düşen MLKP/KKÖ savaşçısı Sevda Çağdaş (Raperin Dicle), Qamişlo Şehit Delil Saruxan Şehitliği'ndeki mezarı başında anıldı.
 
Saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan Şehit Aileleri Kurumu'ndan Mihyedin Hesen, "Şehitlerimizi kelimeler ile ifade edemeyiz onların bizden istedikleri mücadele bayrağını en yukarılara taşımaktır. Bugün Rojava devriminin bütün kazanımları Kuzey Suriye halklarının iradesi şehitler ile birlikte güçlüdür. Raperin gibi savaşçılar halklarımızın onur ve özgürlüğü için bu topraklara gelerek şehit düştüler. Bizde bu yoldaşlarımızın ve şehitlerimizin mücadelesini sürdüreceğiz" dedi.
 
Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) Temsilcisi Beritan Asya ise "Bugün şehit Delil Saruxan Şehitliği'nde onlarca şehidimizin önünde şehit Raperin'i anıyoruz. Binlerce şehidimiz Rojava devrimini nasıl savunduysa, bugün binlerce savaşçımız onur ve özgürlük için savaş cephelerinde işgalcilere karşı mücadele veriyorlar" diye konuştu.
 
Sevda Çağdaş'ın kadın devrimi perspektifi ile mücadelesini yükselttiğini ifade eden Asya, "IŞİD çetelerinin Kobanê'ye yönelik işgal saldırıları sırasında sokağa çıkan binlerce Amed halkı ile birlikte barikatların en önünde yerini aldı. Şehit Raperin burada IŞİD destekçileri tarafından saldırıya uğrayarak ağır şekilde yaralandı. Raperin yoldaş daha sonra yüzünü Rojava devrimine döndü" diye kaydetti.
 
Sevda Çağdaş'ın şehadetnamesini alan Bengin Ali de "Raperin yoldaş çok değerli bir yoldaştı. Raperin yoldaş Rojava devrimini savunmak için hiç düşünmeden bedel ödemeye sürekli hazır olan bir yoldaştı. Raperin yoldaş bu devrimimizin ne ilk şehididir ne de son olacaktır. Onlar bu halkın onur ve özgürlüğü için kendilerini feda eden yoldaşlarımızdı. Bütün dünya ezilen halkları Rojava devrimi için bedel ödemeye hazırdır. Bende Raperin'in buradaki ailesi olmaktan ve onu tanımaktan büyük bir onur duyuyorum" diye konuştu.