21 Eylül 2024 Cumartesi

SES'ten Beyaz Mitinge çağrı: Şiddeti birlikte durduracağız

Sağlık sisteminin eksikliklerinden kaynaklı yaşadıkları sıkıntıları ve maruz kaldıkları şiddete dikkat çekmek için 15 Mart'ta Ankara'da düzenlenecek Beyaz Miting'e çağrı yapan SES, şiddetin durması için taleplerinin karşılanması gerektiğini belirtti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), 15 Mart'ta düzenlenecek Beyaz Miting'le ilgili genel merkez binasında basın açıklama yaptı. Basın metnini okuyan SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, sağlık emekçilerinin zor koşullarda yaşadığını ve yıllardır çalışma ve yaşam koşullarının çözülmediğini, taleplerinin karşılanmadığını kaydetti.

Sağlığın bir ekip işi iken, sağlık emekçleri arasında farklılıklar yaratılarak iş barışının bozulduğunu dile getiren Erden, "Başta ücretlerimiz olmak üzere eşit koşullarda ve eşit haklarda çalışmamız engelleniyor. Çıkan her yeni düzenleme bu farkı kapatmak bir yana, daha da derinleştiriyor. İşte 4 Mart'ta Döner Sermaye Yönetmenliğinde yapılan son değişiklik de sağlık emekçileri arasındaki ücret eşitsizliğini gidermemektedir" dedi.

'HASTA BAŞINA AYRILAN MUAYENE SÜRESİ 5 DAKİKAYA İNDİRİLDİ'
Sağlık sisteminin yeterli olmadığının altını çizen Erden, "Ücretsiz sağlık hizmetinin ortadan kaldırıldığını, sağlık için cepten yapılan ödemelerin giderek arttığını, bugün 14 kalemde cebimizden para çıktığını biliyoruz. 2020 yılına geldiğimizde GSS prim borcu olanların sayısının 5 milyona ulaştığını biliyoruz. Hastanelere erişimin zorlaştığını, randevu almanın zorluklarını, günlerce sonrasına randevu alınabildiğini biliyoruz. Hasta başına ayrılan muayene süresinin 5 dakikaya indirildiğini biliyoruz" diye konuştu.

'15 MART'TA ANKARA'DA BULUŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
Sağlık sisteminin eksikliklerinden kaynaklandığını belirten Erden, şöyle devam etti: "Şiddetin çalışma ortamımızın olağan bir parçası haline getirilmesi isteniyorsa, bu şiddete alışmamız isteniyorsa, bir kez daha ifade edelim ki bu şiddeti kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Birlikte çalıştığımız tüm sağlık emekçileri ile bu şiddeti durdurmak, haklarımıza kavuşmak için mücadele edeceğiz. Sağlık hakları ellerinden alınan halkımızla ele ele vererek layık görüldüğümüz bu sağlık sistemini değiştirmek için, sağlık hakkımız için mücadele edeceğiz. Bu mücadelenin bir parçası olarak tüm Türkiye'den sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak 15 Mart'ta Ankara'da Tandoğan meydanında olacağız. Şiddetin durması için taleplerimizi paylaşacağız. Tüm illerden sağlık ve sosyal hizmet emekçileri ile sağlık hizmetindeki sorunları derinden yaşayan halkımızı 15 Mart'ta Ankara'da buluşmaya çağırıyoruz."