22 Eylül 2024 Pazar

SES: Sağlıkta Şiddet Yasası derhal çıkarılsın

SES Aksaray Şubesi, Ankara'da sağlık emekçilerine yönelik saldırıyı kınadı. Şube Eşbaşkanı Gökbayrak, sağlıkta şiddeti engelleyici yasanın derhal çıkarılmasını istedi, yetkililere sağlık emekçilerinin can güvenliğini korumakla yükümlü olduklarını hatırlattı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Aksaray Şubesi, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık emekçilerine yönelik saldırıyı kınadı, "Sağlıkta Şiddet Yasası"nın çıkarılması için çağrı yaptı.

Şube binasında yapılan basın toplantısında konuşan SES Aksaray Şubesi Eşbaşkanı Özkan Gökbayrak, sağlık emekçilerine yönelik şiddeti yetkililerin görmezden geldiğini belirtti.

Ankara'da yaşanan saldırıyı hatırlatan Gökbayrak, yetkililere seslendi: "Bizler saldırılardan korunmak için başımıza miğfer geçirip, çelik yelek mi giyelim? Bir canı daha hayatta tutmak için canhıraş çalıştığımız ortamlarda silahın ne işi vardır?" 

Gökbayrak, eli silahlı çetelerin sağlık kuruluşlarına bu kadar kolay girmesinin, bu terörü estirmesinin arkasında başta kamu otoritesi olmak üzere, toplumun silahlanmayı normal bir olgu olarak görmesini bir sorun olarak ele almayan anlayışın olduğunu belirtti.

Gökbayrak, derhal sağlıkta şiddeti önleyici, caydırıcı yaptırımları olan yasal değişikliğinin gerçekleşmesini istedi. Gökbayrak, ayrıca Sağlık Bakanlığı'nı ve diğer ilgili mercileri de sağlık emekçilerinin can güvenliğini sağlamak konusundaki sorumluluğunu yerine getirmesi konusunda uyardı.