21 Eylül 2024 Cumartesi

SES Dersim Şubesinden sendikal saldırılara ilişkin açıklama

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmet Müdürü Ali Ekber Yurt'un sendika düşmanlığını sendika çalışanlarına hakaret ve tehditlerine ilişkin açıklama yapan SES Dersim Şubesi, başta Yurt olmak üzere kimsenin tehdidine ve saldırısına boyun eğmeyeceklerini kaydetti. 

SES Dersim Şubesi Seyit Rıza meydanında Tunceli Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğünde yaşanan baskı ve saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Ekber Yurt'un çalışanlara yönelik mobbing, tehdit ve saldırıları kamuoyu ile paylaşıldı. Açıklamayı SES Dersim Şube Eşbaşkanı Kahraman Yörük okudu.

Daha önce maruz kaldıkları baskı, mobbing ve sürgün tehditlerine ilişkin açıklamalarından sonra dört kişinin Pertek bir kişinin ise il müdürlüğüne atama yöntemiyle sürgün edildiğini belirten Yörük, kendisini devlet olarak gören liyakatsiz il müdür Ali Ekber Yurt'un sendika yöneticisini ve sendikal mücadeleyi hedef aldığını kaydetti. Ali Ekber Yurt'un kadın sendika yöneticisine kurum içerisinde saldırgan bir ses tonuyla ve memuriyet vakarına yakışmayan üslup ile "ahlaksızlar, utanmazlar, iftira atıyorsunuz" dediğini aktaran Yörük, "Bununla da yetinmeyip aynı sendika yöneticimizi aynı gün geç saatte arayarak hakaretlerine tehditler ekleyerek, sendika yöneticimizle hesaplaşacağını söylemiştir" dedi. 

Sendikayı terörize etmeye çalışan Yurt'un tüm saldırılarına karşı sendikal mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden Yörük, "Taleplerimiz açıktır. Çalışanların mobbingle baskıyla, hakaret ve tehditle çalışma hayatını zorlaştıran, kadın düşmanı, kabadayı il müdürü Ali Ekber YURT bir an önce görevden alınsın. İdari soruşturmalar yürütülürken kimi kesimleri korumak amacıyla çocukların yüksek yararı ve hizmet alan bireylerin refahı yok sayılarak soruşturmaların üstü örtülmesin. 3 ayı aşkın süredir haksız yere yerlerinden edilen, aile bütünlükleri bozularak Pertek ilçesine ve il Müdürlüğüne sürgün edilen üyelerimiz derhal eski görev yerlerine döndürülsün. Kadın sosyal hizmet emekçilerine ve sendikamıza kabadayılıkla, tehditlerle saldıran, hizmet üretimine mani olan, iş barışını ve iş huzurunu ortadan kaldıran, liyakatsiz il müdürüne yetkili makamların artık dur demesi gerekmektedir. Buradan sesleniyoruz; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzde liyakatsiz idareciler görevden alınıp çalışanların hakları teslim edilene ve iş barışının sağlandığı, nitelikli sosyal hizmet üretilebilen eşit, adil bir çalışma ortamı tesis edilene kadar sendikal mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.