2 Ekim 2024 Çarşamba

SES davasının ilk duruşması bugün Ankara'da görülecek

SES üyelerinin pandemi sürecinde yaptıkları eylemler ve basın açıklamaları gerekçesiyle haklarında açılan ve SES önceki dönem Eş Başkanı Gönül Erden'in tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) önceki dönem Eş Başkanı Gönül Erden'in tutuklu yargılandığı, şu anki SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey ve MYK üyelerinin de aralarında bulunduğu toplam 8 sendikacı hakkında açılan davanın ilk duruşması Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

SES üyelerine pandemi sürecinde yaptıkları açıklamalar ve sağlık emekçilerinin hak mücadelesi kapsamında düzenlenen eylemler gerekçe gösterilerek, "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" iddiasıyla açılan davada, Gönül Erden 8 aydır tutuklu yargılanıyor. Davanın ilk duruşmasına birçok sendika ve demokratik kitle örgütü yöneticisi katılırken, duruşmayı uluslararası dayanışma kapsamında Kamu Hizmetleri Enternasyonali (PSI), Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu (EPSU) ve UNISON temsilcileri izleyecek.

Duruşma öncesi adliye önünde bir araya gelen demokratik kitle örgütü, siyasi parti ve sendika temsilcileri, "Sağlık hakkı, sendikal haklar ve kadın mücadelesi yargılanamaz" pankartı açtı.

Burada yapılan açıklamada, davanını bir kumpas olduğunun altı çizildi ve "Bizler beraat edeceğimizi biliyoruz. Yaptıklarımızın ve haklılığımızın arkasındayız" denildi.