5 Ekim 2024 Cumartesi

SES: Avukatımız Türkdoğan'ı serbest bırakın

SES, sendika avukatları olan İHD Eş Genel Başkanı Türkdoğan'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi, "Öztürk Türkdoğan derhal serbest bırakılsın" dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), sendika avukatları olan İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan'ın serbest bırakılmasını istedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "İnsan Hakları Eylem Planı"ndan insan haklarını savunanlara yönelik gözaltı ve tutuklamalar çıktığını kaydeden SES, "Demokrasi havariliği yapıp 2010 referandumunda 12 Eylül'le hesaplaşacağını iddia eden, geçen onca yılda yaşattığı onca baskıya, kendisine muhalif kimseye nefes alma alanı bırakmamasına rağmen bugünlerde de demokratik anayasa yapmaktan dem vuran AKP iktidarı ülkemiz demokrasi tarihinde karanlık sayfalar açmaya devam ediyor" denildi.

6 milyon kişinin oy verdiği HDP'nin kapatılmak istenmesi ve seçilmiş milletvekillerinin vekilliğinin düşürülmesinin Türkiye'nin demokrasiyle yönetilmediğinin kanıtı olduğunu vurgulayan SES, ev baskınlarıyla gözaltına almanın korku iklimi yaratma amacı taşıdığına dikkat çekti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın açıklamasında, "Korkmuyoruz, yılmıyoruz, doğru bildiğimizi söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Demokrasi, barış, bir arada insanca yaşam, emeğin haklarını aldığı bir ülke için mücadeleye devam edeceğiz. Avukatımızı serbest bırakın, yine sizin hukuksuzluklarınız sonucu oluşmuş, sendikamızın takip etmesi gereken pek çok hukuki işlem onun geri dönüşünü bekliyor" diye belirtildi.