22 Eylül 2024 Pazar

SES Antalya Şubesi: Tüm emekçilere kadro verilsin

"Güvenceli iş güvenli gelecek" kampanyanın startını veren SES Antalya Şubesi, tüm emekçilerin kadroya alınmasını istedi.

SES Antalya Şubesi, "Güvenceli iş güvenli gelecek" kampanyanın startını düzenlediği basın toplantısıyla verdi.

Şube binasındaki basın toplantısında konuşan SES Şube Eşbaşkanı Dr. Kaan Taşer, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin kadroya alınmasını istedi. Taşer, "Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin kadroya alınması ve güvencesiz çalışmanın kalıcı olarak sonlandırılması; sağlık ve sosyal hizmet alanlarında yetersiz olan emekçi sayısının kadrolu atamalarla artırılması için her iki alanda da en azından OECD ortalamasına ulaşacak şekilde güvenceli istihdam yapılması düzenlemelerini detaylı olarak içeren bir Kanun Teklifi hazırlamış bulunmaktadır. Kanun teklifinin karşılık bulmasının, taleplerimizin karşılanmasının sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin mücadelesi ile gerçekleşebileceğinin farkındayız. Bu kanunun yasallaşması için mücadele edeceğiz. Bu kapsamda sendikamızca başlatılan kampanyanın Antalya ayağını bugün başlatıyoruz" dedi.

Taşer, kampanya takvimine ilişkin ise şunları paylaştı:
24 Eylül’e kadar sürecek kampanya kapsamında; işyerinde stantlar açacak, imzalar toplayacağız. İlk çalışmamızı bugün Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapacağız. İmza kampanyası Web sayfamızda da (ses@ses.org.tr) imzaya açılacaktır.
İşyeri toplantıları yapacağız.
İşyerleri önünde basın açıklamaları yapacağız.
Sosyal Medya etkin kullanacağız.
28-29-30 Eylül 2020 tarihlerinde ilimiz milletvekilinden randevular alınarak imzaların bir nüshası milletvekillerine teslim edeceğiz.
1 Ekim 2020 tarihinde toplanan imzaların TBMM teslimi için bir kişiyi temsilen Ankara’ya uğurlayacağız.
2 Ekim 2020 tarihinde diğer İllerden gelen temsilci arkadaşlarımızla ile birlikte TBMM Başkanına imzalar teslim edilecektir Kampanya kapsamında tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini bu mücadeleye destek vermeye ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.
Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin bu dönemde yaşadıklarının- önemlerinin ve sorunlarının farkında olan tüm toplum kesimlerinin de bu mücadeleye destek vermeye çağırıyoruz.