22 Eylül 2024 Pazar

Sermayenin saldırılarına karşı genel grev, genel direniş çağrısı

BDSP, ESP, Kaldıraç, TÖP, Dev Tekstil, EİB, Ekmek ve Onur, 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 50. yılı dolayısıyla bugün de Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde eylem gerçekleştirdi. Eylemde, 15-16 Haziran ruhuyla genel grev ve genel direniş çağrısı yapıldı. 

BDSP, ESP, Kaldıraç, TÖP, Dev Tekstil, EİB, Ekmek ve Onur, 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 50. yılı dolayısıyla Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde açıklama yaptı.

Basın metnini okuyan Juliana Gözen, krizin ve salgının faturasının işçi ve emekçilere çıkarılmak istendiğinin altını çizdi. 15-16 Haziran direnişinin üzerinden 50 yıl geçmesine rağmen sınıf hareketine yönelik saldırılara karşı dayanışmanın, militanlığın, fiili meşru ve birleşik mücadelenin en iyi olma özelliğini koruduğunu belirtti. 

15-16 Haziran direnişinin yol göstermeye devam ettiğini kaydeden Gözen, şu talepleri sıraladı: 

■ "Ekonomik krizin faturasını işçiler değil kapitalistler ödesin.
■ İşten atmalar yasaklansın, 25/2 maddesi kaldırılsın.
■ Kıdem tazminatının fona devri çalışmaları durdurulsun.
■ Ücretsiz izin ve telafi çalışma kaldırılsın.
■ Herkese ulaşılabilir, ücretsiz test.
■ Zorunlu alanlar dışında tüm işçilere ücretli idari izin verilsin.
■ İşçi Sağlığı ve Güvenliği önlemlerini gerçek anlamı ile alınsın.
■ Tüm salgın süreci şeffaf bir şekilde açıklansın.
■ Herkese tüm temel insani ihtiyaçların salgın dönemi boyunca karşılansın.
■ Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın."

'GENEL GREV, GENEL DİRENİŞİ ÖRGÜTLEYELİM'
Gözen, "Sermayenin 'yeni normal'inde işçi ve emekçilere yeni hiç bir şey yoktur. Aksine bizler için daha ağır çalışma ve yaşam koşulları beklemektedir. Bu yüzden krizin ve salgının faturasını ödememek için, Kıdem tazminatı başta olmak üzere yılların mücadele kalesi olan haklarımızın korunması için birleşmeli, örgütlenmeli ve mücadele etmeliyiz. Sermayenin azgın saldırılarına karşı 15-16 Haziran'ın ruhuyla genel grev, genel direnişi örgütleyelim" dedi.