21 Eylül 2024 Cumartesi

Serkan Yılmaz'dan LC Waikiki patronlarına: Çocuklarımın hakkını gasp ettirmeyeceğim

Direnişinin 42. gününde olan LC Waikiki işçisi Serkan Yılmaz, Kadıköy şube önündeki eyleminde bir kez daha çocuklarının hakkını patronlara gasp ettirmeyeceğini söyledi. LC Waikiki'ye ait her yeri eylem ve direniş alanına çevireceğini kaydeden Yılmaz, patronlara sal boyun eğmeyeceğini vurguladı.

Deprem bölgesine dayanışmaya gittiği için işten atılan ve hakları gasp edilen LC Waikiki işçisi Serkan Yılmaz'ın direnişi 42. gününde. Yılmaz'ın çağrısıyla emekten yana olan çok sayıda kişi LC Waikiki'nin Kadıköy Halitağa'da bulunan şubesi önünde bir araya geldi.

DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, İşçi Emekçi Birliği (İEB), Mücadele Birilği, DAF, Zeytinburnu Belediyesinden işten çıkarılan ve direnişe geçen Kenan Güngördü, İBB iştiraki Ağaç A.Ş.'de işkence gören ve işten atılan direnişçi Bilal Atan, deprem bölgesine gittiği için işten atılan Piya Gıda işçisi Ümit Şimşek başta olmak üzere çok sayıda kişi Yılmaz'ın eylemine destek verdi.

'ÇOCUKLARIMIN HAKLARINI SİZE GASP ETTİRMEYECEĞİM'
"Serkan Yılmaz yalnız değildir", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganlarının sık sık atıldığı eylemde, "LC patronlarına sesleniyorum: Çocuklarımın haklarını size gasp ettirmeyeceğim" pankartı açılan eylemde, yer alan dövizlerle Yılmaz'ın hakları istendi.

LC Wakiki'nin evine polis gönderdiğini, kendisinin gözaltında aldırdığını ve hakkında birçok dava açtırdığını vurgulayan Yılmaz, Ama mücadelemden vazgeçmeyeceğim. İki çocuğum var onların hakkına el koyarım diyorlarsa yanılıyorlar. Çocuklarımın hakkını LC Waiki patronlarına bırakmayacağım" dedi.

'ASIL SUÇLU PATRONLARDIR'
Mağaza mağaza gezerek eylemlerini sürdüreceğini ve uğradığı haksızlığı anlatmaya devam edeceğini kaydeden Yılmaz, "Haklarımız için mücadele etmek yerine bizleri köle gibi boyun eğdireceklerini sanıyorlar. İşyerined kaçak ve ucuz işçi çalıştırarak insan emeğini sömürürken, işçileri asgari ücretle köle gibi çalışırken suç işleyen LC Waikiki, isim hakkının kötülediğim için beni insanlara suçlu olarak gösteriyor" ifadelerini kullandı. "Asıl suçu sizler istiyorsunuz" diyerek patronları işaret eden Yılmaz, patronların baskılarına boyun eğmeyeceğini kaydetti.

"Çocuklarımın hakkını LC Waikiki'ye yedirmeyeceğim. Bütün mağazalarını eylem alanına çevireceğim" dedi.

ATAN: İŞKENCECİLER MAAŞ ALIYOR BEN 4 BUÇUK AYDIR İŞSİZİM
Direnişçi Bilal Atan’da Ağaç A.Ş.’de uğradığı işkenceyi hatırlattı. 112 gündür İBB Saraçhane önündeki direnişine dikkat çeken Atan, "6 aydır işkencencilere İBB tarafından da savcılar tarafından da bir işlem yapılmadı. Ağaç A.Ş.’deki çete olan yöneticiler hala İBB’de çalışıyor, maaş alıyor. Ben ise 4 buçuk aydır işçisim. Direne direne kazanacağız. İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" dedi.

ŞİMŞEK: BARİKATLARI BİZE DEĞİL HIRSIZLARA KURSUNLAR
Deprem bölgesine gittiği için işten atılan Piya Gıda işçisi Ümit Şimşek söz aldı. 6 Şubat depremlerinde Maraş Elbistan'da -25 derecede enkazda çalıştığını, gidilmeyen yerlere gıda götürdüğünü kaydeden Şimşek, bir tebligatla on gün içinde savunma istendiğini kaydetti. Şimşek, deprem bölgesine gitmesinin patronların bahanesi olduğunu asıl dertlerinin sendikal çalışma yürütmesi olduğunun altını çizdi. Şimşek, "Ne LC Wakiki'de ne Piya Gıda'da bizler rahat uyumuyorsak onlar da uyumayacak. Alanları mücadele alanına çevireceğiz. Barikatları bizlere değil hırsızlara kursunlar" dedi.