22 Eylül 2024 Pazar

Serdaroğlu: İşçiler sendikam Birleşik Metal-İş diyor

Smart Solar işçilerinin Kocaeli 4. İş Mahkemesi'nde görülecek yetki tespiti davası öncesi Serdaroğlu, "İşçiler yaklaşık bir yıldır sendikalaşma mücadelesi veriyor, iş yerinde benim sendikam Birleşik Metal-İş diyor" dedi. Dava ise eylül ayına ertelendi. 

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlenen Smart Solar işçilerinin Kocaeli 4. İş Mahkemesi'nde görülen yetki tespiti davası öncesi DİSK Genel Sekreteri ve sendikanın Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun katılımıyla açıklama yapıldı.

Serdaroğlu yaptığı açıklamada "Bu yapılan çirkinlikleri hazmeden bir adalet sistemi olduktan sonra bunu yapacak patron bu ülkeden eksilmez. Artık hazmetmeyin bu çirkinlikleri. Daha kime söyleyeceğiz, nasıl söyleyeceğiz? Neden bu insanların hakları engellenirken seyirci kalınıyor? Bir tane sandık koyup işçilerin iradesini bir saatte belirlemek bu kadar zor mu? Dünyanın en kötü sendikal haklarını kullanan ülkeler içerisine girmek bu kadar mutlu mu ediyor sizi? İşçiler yaklaşık bir yıldır sendikalaşma mücadelesi veriyor, iş yerinde benim sendikam Birleşik Metal-İş diyor. İşveren sen bunu kabul edeceksin diyerek bugüne kadar iş yerinden ayrılmama dahil her türlü eylemi yapıyor. Fabrikada şu anda arkadaşlar günlerdir içerideler ayrılmıyorlar, evlerine gitmiyorlar. Tek talepleri işverenin sendikalarını kabul etmesi. Yüzlerce örnek verebilirim sizlere. Bir hakkın kötüye kullanılması bu kadar yaygınlaştırılır mı?" dedi.

Smart Solar işçilerinin yetki davasına sendikal hak mücadelesi veren Düzce Mas-Daf ve Gebze Asen Metal İşçileri de katıldı.

Yetki davası Kocaeli 4. İş Mahkemesi'nde görülürken eylül ayına ertelendi.