3 Ekim 2024 Perşembe

Serdaroğlu: Düzenleme Meclis'ten çekilmezse hayatı durduracağız

Meclis'te görüşülen torba yasa düzenlemesinin işçiden yana olmadığını işverenden ve sermayeden yana olduğunu vurgulayan DİSK Genel Sekreteri Serdaroğlu, "düzenleme Meclis'ten çekilmezse hayatı durduracağız" dedi.

DİSK, Meclis'te görüşülen "İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"ni İstanbul'da Beşiktaş İskelesi önünde protesto etti.

"Çocuklarımın hakkına, emeklilik hakkıma, kıdem tazminatıma dokunma. Torba yasa geri çekilsin" yazılı pankartın açıldığı eyleme HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

Eylemde konuşan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, iktidarın işçileri yıllardır kendi basını ile kandırdığını kaydetti. "Kıdem tazminatı ile ilgili gerçekleri gizliyorlar" diyen Serdaroğlu, 50 yıllır Türkiye'de kıdem tazminatının gasp edilmeye çalışıldığını söyledi.

'DAYANIŞMAMIZI ÇOK DAHA FAZLA GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR'
Sürecin başından bu yana yanlarında olan demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve milletvekillerine minnettar olduklarını dile getiren Serdaroğlu, "Dayanışmamızı çok daha fazla güçlendirmemiz gerekiyor. Bugünlerde ona ihtiyacımız var" dedi.

Serdaroğlu, düzenlemenin işçiden yana değil patrondan, sermayeden yana olduğunu vurguladı. Serdaroğlu, işçilerin kıdem, ihbar tazminatı başta olmak üzere tüm haklarının elinden alınmak istendiğini belirtti.

'BU ÜLKEDE HAYATI DURDURACAĞIZ'
DİSK'e yönelik saldırılara dikkat çeken Serdaroğlu, şöyle devam etti: "Eğer işçilerin tazminatları kalkarsa kamu çalışanlarına rahat hayat mı sunacaklar? Hayır, kapitalizm ayrım yapmaz. Bugün işçilere yarın kamu çalışanlarına, yarın bütün halka aynı eziyeti çektirecekler. Yasayı Meclis'ten çekmezlerse hayatı durduracağız" diye konuştu.

Eylem, "Dokunma kıdeme gideriz greve", "Direne direne kazanacağız" sloganları ve alkışlarla sona erdi.