4 Ekim 2024 Cuma

Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz anıldı

HADEP İlçe Başkanı Serdar Tanış (25) ile Parti Yöneticisi Ebubekir Deniz (27), gözaltında kaybedilişlerinin 20. yılında Silopi'de anıldı.

Şırnak'ın Silopi İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Taşkın Akgün tarafından 25 Ocak 2001 tarihinde telefonla aranıp, gelmeleri istenen Komutanlık binasına gittikten sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan HADEP İlçe Başkanı Serdar Tanış ile Parti Yöneticisi Ebubekir Deniz, kaybedilmelerinin 20. yılında anıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Silopi İlçe Örgütü tarafından düzenlenen anmaya Tanış ve Deniz'in aileleri, HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş'in de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan Serdar Tanış'ın ağabeyi Yakup Tanış, Serdar ve Ebubekir'in devlet güçleri tarafından sürekli tehdit edildiğini söyledi. Yakup Tanış, "Serdar ve Ebubekir iki yoldaş, arkadaştı. Serdar ve Ebubekir her gün ölümle tehdit ediliyordu. Ama bütün ölüm tehditlerine rağmen bir an olsun inandıkları yoldan vazgeçmediler. Şehit düşene kadar da inandıkları bu yoldan geri dönmediler ve Kürt halkının kahramanları olarak ilerlediler. Bu mücadele uğruna canlarını feda ettiler" dedi.

Bugün hala ayakta olan Kürt halkının onların izinde yürüdüğünü belirten Tanış, "Biz de aileleri olarak onların yürüdüğü yolda yürüyeceğiz ve hiçbir zaman da zulüm karşısında diz çökmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'BEDELİ NE OLURSA OLSUN MÜCADELELERİNİ SÜRDÜRECEĞİZ'
HDP Milletvekili Hasan Özgüneş ise konuşmasında Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in verdikleri mücadelenin kendilerine güç verdiğini vurguladı.

Özgüneş, "Biz onlardan aldığımız güç ile mücadelemizi bugüne kadar taşıdık. Annelerimiz var olduğu sürece çocukları zulme karşı direnecektir. Bedeli ne olursa olsun bizler şehitlerimizin mücadelesini sürdüreceğiz" diye kaydetti.