16 Eylül 2024 Pazartesi

Şenyaşarların adalet nöbeti sürüyor

Şenyaşarların adalet nöbeti 12. gününde. "Anne Meclis'te güvenlik (polis) dışında bir muhatap arıyor" diye Şenyaşar, Emine Şenyaşar'ın Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendiğini kaydetti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından gerçekleştirilen saldırıda eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu da tutuklanan Emine Şenyaşar, Meclis'te başlattığı adalet nöbeti 12. günü geride bıraktı. 

Eylem öncesi Emine Şenyaşar ve aynı zamanda DEM Parti Urfa Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. "Anne yargıdan adalet bulamadı" diyerek, sözlerine başlayan Ferit Şenyaşar, eylemin bu nedenle Meclis'e taşındığını belirtti. Annesinin Meclis'e gelmesi ile 85 milyona seslendiğini dile getiren Şenyaşar, "Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sesleniyor" dedi.

Ferit Şenyaşar, katliam yapanların hala dışarıda olduğunu söyleyerek, annesinin taleplerini yeniden hatırlattı. Şenyaşar, "Bir vekil çıkıp açıklama yapsın. Anne 846 gün Urfa adliyesi önünde, 124 gün Adalet Bakanlığı önünde, 12 gündür ise Meclis'te oturuyor. Bu zulmün son bulması için Meclis'i görev davet ediyor" diye konuştu.

Anne Şenyaşar'ın Meclis polisi tarafından engellenmek istendiğini dile getiren Ferit Şenyaşar, "Anne Meclis'te güvenlik (polis) dışında bir muhatap arıyor" diye kaydetti. Şenyaşar, "Gelin elinizi vicdanınıza koyun ve bir çözüm bulalım" ifadelerini kullandı.

Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar daha sonra AKP ve MHP grubunun bulunduğu kapının önünde oturdu. Tekerlekli sandalye ile eylemini sürdüren Şenyaşar, katliamı anlattı. Şenyaşar hastalıklarından ötürü daha sonra kapının önüne bulunan kaldırımda eylemini sürdürdü.