19 Eylül 2024 Perşembe

Şenyaşarların adalet mücadelesi Meclis'in itibarını zedeliyormuş

Şenyaşar ailesi ara verdikleri adalet eylemine Meclis'te yaptıkları basın açıklamasının ardından yeniden başladı. Anne Şenyaşar, riskli bir ameliyat olacağı belki de öleceğini söyleyerek tutsak edilen oğlunu görmek istediğini kaydetti. Açıklama sonrası aile Meclis önünde eyleme başladı, bu sırada arayan Meclis Başkanı Kurtulmuş, Şenyaşarların eyleminin Meclis'in itibarını zedelediğini iddia etti. Kurtulmuş, Erdoğan ile görüşmede aracı olacağını öne sürdü. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından gerçekleşen saldırıda eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu da tutsak edilen Emine Şenyaşar ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa milletvekilli olan oğlu Ferit Şenyaşar, bir süredir ara verdikleri adalet mücadelelerini Meclis Başkanlığı önüne taşıdı. Eylem öncesi Şenyaşar ailesi, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

'BELKİ ÖLÜRÜM, ÇOCUĞUMU BIRAKIN'
Söz alan Emine Şenyaşar, 6 yıldır adalet mücadelesi verdiğini anımsattı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenen Şenyaşar, "Gerekirse Meclis'te uyuyacağım. Bu zulmü niye yapıyorsunuz? Sizin çocuklarınız yok mu? Benim yuvamı dağıttınız. Çocuğumuzu cezaevine attınız. Ne istediniz ondan" diye tepki gösterdi. Sağlık sorunlarından dolayı ameliyat olması gerektiğini de dile getiren Şenyaşar, "Ameliyat öncesi çocuğumu görmek istiyorum. Çocuğumu bırakın. Ameliyatın nasıl geçeceği belli değil, belki ölürüm. Onun için bırakılmasını istiyorum. 6 yıldır adalet sarayları önünde oturuyorum" dedi.

'ANNEM ADALET TALEBİNİ DÜNYAYA DUYURDU'
Türkiye'den yaşanan adaletsizliklere dikkat çeken Ferit Şenyaşar ise yaşananlara karşı örgütlü bir karşı koyuşun gelişmesi gerektiğini söyledi. Şenyaşar, "Örgütlü bir toplumu hiçbir güç durduramaz. Çağrıyı Meclis'in kürsüsünden yapıyorum; gelin adalet için kol kola girelim. Annem adalet talebini dünyaya duyurdu. Yıllarca dilinden düşürmediği tek şey adalettir. Hanginiz annenize yönelik böyle bir adaletsizliği kabul edebilirsiniz" diye sordu.

MECLİS BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM
Şenyaşar ailesi, açıklamanın ardından Meclis Başkanlığı önünde "Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet" pankart ile eylemlerini başlattı. Anne Şenyaşar, burada da yaşanan katliama dikkati çekerek, taleplerini dile getirdi.

'GECE DE DAHİL BAKANLIK ÖNÜNDE NÖBET TUTACAĞIZ'
Ferit Şenyaşar ise şunları belirtti: "Bu davanın bir tarafı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak halkın kürsüsünden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sesleniyoruz; yuvası yıkılmış bu anne 6 yıldır yaşadığı adaletsizliği size anlatmak istiyor. Katliamın tanığı da Urfa eski Valisi Abdullah Erin'dir. Şu an Ankara'da merkezde bekliyor. Annenin anlattıkları size inandırıcı gelmeyebilir. Yapılacak olan görüşmeye mutlaka Abdullah Erin de katılmalıdır. Görüşme talebimiz kabul edilip, toplumun vicdanını rahatlatacak, adalet sağlanana kadar, yasal sınırlar içinde Meclis Başkanlığı kapısı önünde gece de dahil olmak üzere adalet için nöbet tutacağız."

ŞENYAŞAR AİLESİNİN ADALET ARAYIŞI MECLİS'İN İTİBARINI ZEDELİYORMUŞ
Eylemden kısa bir süre sonra Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar'ı telefonla aradı. Kurtulmuş, Şenyaşarlardan Meclis'te başlattıkları eylemi sonlandırmalarını istedi. Mezopotamya Ajansı'ndan Mehmet Aslan'ın haberine göre Kurtulmuş, katliamın Meclis'in ilgi alanına girmediğini ve yargının işi olduğunu ileri sürerek, eylemin yapılması halinde Meclis'in itibarının zedeleneceğini savundu. Kurtulmuş telefon görüşmesinde, hayvan katliamının önünü açan yasa ve Meclis'te yaşanan saldırıları da hatırlatarak, Meclis'in itibarının zaten zedelendiğini, bu eylemle birlikte daha da zedeleneceğini ileri sürdü. Bu nedenlerden kaynaklı eylemin sonlandırılmasını istedi.

KURTULMUŞ, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEDE ARACI OLACAĞINI ÖNE SÜRDÜ
DEM Partili Ferit Şenyaşar ise telefon görüşmesinde, katliamın herkesi ilgilendirdiğini dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme talebini Kurtulmuş'a iletti. Kurtulmuş da bu görüşme için bizzat inisiyatif alacağının sözünü verdi. Aynı zamanda Kurtulmuş, özel kalemini de Şenyaşar'ın odasına göndererek, katliam ve süreç hakkında bilgi aldı.