19 Eylül 2024 Perşembe

Şenyaşarlar: Meclis'teki eylemimiz 24 saat boyunca sürecek

Adalet mücadelesini Meclis önüne taşıyan Şenyaşar ailesi, sonuç alıncaya kadar eylemlerini 24 saat boyunca burada sürdüreceklerini belirtti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından gerçekleşen saldırıda eşi ve iki oğlu katledilen ve bir oğlu da tutuklanan Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilli Ferit Şenyaşar, adalet mücadelesini dün Meclis Başkanlığı önüne taşıdı.

MECLİS GÖREVLİLERİNDEN ENGELLEME ÇABASI
Anne Şenyaşar, dün yaptıkları eylemin ardından gece boyunca Meclis'te kaldı. Ferit Şenyaşar'ın Meclis'teki odasında devam eden eylem ikinci gününde, Şeref Kapısı önünde bulunan merdivenlere taşındı. Bu sırada Meclis güvenlik görevlileri Ferit Şenyaşar'ın yanına gelerek, eylemi engellemeye çalıştı. Bir görevlinin "Burada eylem yapmanız şık değil" demesi Şenyaşarlar'ın tepkisine neden oldu. Bunun üzerine Meclis görevlileri eylem alanından uzaklaştı.

'KATLİAM YAPANLAR DIŞARIDA'
Engelleme çabalarına rağmen eylemi sürdüren anne Şenyaşar, adalet çağrısını yineledi. Katliamından başından bu yana yaşananlara dikkat çeken Ferit Şenyaşar, hapishanede tutsak edilen kardeşi Fadıl Şenyaşar'ın serbest bırakılmasını isteyerek, "Katliam yapanlar dışarıda, kardeşim neden cezaevinde?" diye sordu.

MECLİS'E ÇAĞRI
Devlet yetkililerinin adaleti sağlama konusunda aciz kaldığını ifade eden Şenyaşar, "Onurlu Urfa halkımız bu zulmün son bulması için beni milletvekili seçti. Son olarak Meclis'te oturma kararı aldık. Sürekli 'yüce Meclis' diyorlar. Eğer bu Meclis yüce ise ve saygınlığı varsa 6 yıldır süren bu adaletsizliğin bitmesi için elini taşın altına koymasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ EYLEMİN SONLANDIRILMASINI İSTEDİ
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptıkları görüşmeyi de anımsatan Şenyaşar, Kurtulmuş'un eylemi sonlandırmalarını istediğini söyledi. Şenyaşar, şunları belirtti: "Olay meydana geldiğinde Cumhurbaşkanı sadece karşı tarafı dinleyerek ailemiz aleyhinde açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar mutlak şekilde yargıyı etkiledi. Biz de Kurtulmuş'tan Cumhurbaşkanı ile görüşme konusunda inisiyatif almasını istedik. Anneyi Cumhurbaşkanı ile görüştürsün. Olayın tanığı Vali Abdullah Erin'dir. Kürtçe de biliyor. Vali de anneye eşlik etsin. Benim bir siyasi kimliğim var, gerekirse görüşmede yer almak için ısrar etmem. Ama Cumhurbaşkanı, vali ve anne ile görüşsün. Eğer anneyi ikna ederlerse eylemimizi sonlandıracağız. Gece de burada kaldık ve kalmaya da devam edeceğiz. Kurtulmuş'tan bir açıklama gelirse eylemimizi sonlandırırız. Aksi taktirde Meclis'te eylemimiz 24 saat boyunca devam edecek. Buradan ayrılmayacağız."

Bir müddet Şeref Kapısı'nın önünde devam eylemin gece de Ferit Şenyaşar'ın Meclis'teki odasında sürdürüleceği belirtildi.