2 Ekim 2024 Çarşamba

Şenyaşar ailesi Ankara'da ziyaretlerini sürdürüyor: Artık sesimizi duyun

Adalet talebiyle geldikleri Ankara'da siyasi partilerle görüşen anne Emine Şenyaşar, tutuklu oğlu bırakılmadan kenti terk etmeyeceğini belirterek, "Suçlu olan bizim çocuğumuz değil. Benim çocuğum iki yıldır tutuklu, katliam yapanlar ise dışarıda gözümün önünde geziyorlar. Yeter artık sesimizi duyun" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel Seçim sürecinde AKP'li İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının saldırıları sonucu eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ve oğulları Ferit ile Mehmet Şenyaşar, adalet talebiyle Ankara'da siyasi parti, sivil toplum örgütleri ile temaslarını sürdürüyor. 

Şenyaşar ailesi dün bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay ile Meclis'te görüştü. Bugün ise HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'yla bir araya geldi. 

CHP ÖNÜNDE AÇIKLAMA: YETER ARTIK SESİMİ DUYSUNLAR
Şenyaşar ailesi, CHP Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkan Yardımcısı Emine Gülizar Emecan ile dün bir görüşme gerçekleştirdi. Ardından CHP Genel Merkez binası önünde açıklama yaptı. 

Ferit Şenyaşar, iki yıldır adalet mücadelesi yürüttüklerini belirterek, adalet mücadelesinin sonuçsuz kalması nedeniyle Ankara'ya geldiklerini söyledi. AKP milletvekilinin akrabalarının yaptığı katliamı anlatmak için 4 boyunca temaslarda bulunduklarını söyleyen Şenyaşar, "Mücadelemiz ve görüşmelerimiz devam edecek" dedi.

Şenyaşar ailesi avukatı Bülent Duran, hem bu dosyanın avukatı hem de hak mücadelesinde Şenyaşar ailesinin yanında olan bir insan hakları savunucusu olarak görüşmelerde yer aldığını belirtti.

Anne Emine Şenyaşar ise adalet taleplerini yineleyerek, cezaevinde olan oğlunun bırakılmasını istedi. Anne Şenyaşar, "Üç tanesini öldürdüler, bunu bıraksınlar. Halil'in (AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız) istediğini yapmasınlar. Suçlu olan bizim çocuğumuz değil, Halil'in akrabaları. Suruç'ta katliam ve hırsızlıktan başka bir şey yapmıyorlar. Yeter sesimizi duyun, oğlum tek başına bir odada kalıyor. Celal'imin çocukları yetim kaldı. Oğlum bırakılmadan Ankara'dan ayrılmayacağım. Benim oğlumu tutukladılar, Halil'in çocuklarına dokunmadılar. Çocuklarımın kanı ile hastane duvarlarını sıvadılar" diye konuştu.

HDP İLE GÖRÜŞME: KATLİAM YAPANLAR DIŞARDA
Şenyaşar ailesi ve avukatı bugün de HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile görüştü. Gergerlioğlu'nun canlı yayınına katılan Ferit Şenyaşar söz aldı.

Olay sırasında yaralanan Şenyaşar, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Hepimizi ağır yaralı şekilde devlet hastanesine götürdüler. Orada ikinci saldırı oldu. Ambulanslar daha içeri girmeden bize saldırı oldu, beni dışarı attılar ben bilincimi kaybettim. Vefat eden kardeşimin vücudunda 17 kurşun çıkıyor. Bu saldırıdaki 14 kurşun hastanede ateşleniyor. Babam linç edilerek hastanede katledildi. Enver Yıldız 1,5 yıl sonra geliyor teslim oluyor. Kendilerini aklamak için 'bunlar PKK'lidir' dediler. Bizim üzerimizde 2 yıllık araştırma sonrasında herhangi bir şey bulamadılar. 5 yıllık geçmişimizi araştırdılar, sosyal medya, telefon incelemesi yapıldı. Olay öncesi ya da sonrası 'herhangi bir örgütle bağlantısı bulunamamıştır' diyor. Dosya üzerinden 2 yıl 3 ay geçmesine rağmen halen bir gelişme yok. Hastane dosyası hala açılmadı. Savcı hastane konusunda herhangi bir şüphe yok diyor" dedi.

AVUKAT DURAN: ADALET İÇİN BURADAYIZ
Aile avukatı Bülent Duran,  yargı makamlarından, siyasi partilerden dosyanın takipçisi olmalarını talep etti. "Adil yargılama" yapılmasını isteyen Duran, "Hukuk mücadelesi yürütüyoruz. Dosyanın takipçisi olmalarını talep ettik. Urfa Savcılığı görevini yerine getirmiyor. Katliam karartılmak isteniyor. Soruşturmaya ses verin" çağrısında bulundu.

Görüntü kayıtları olmasına rağmen halen etkin bir soruşturma yürütülmediğine dikkat çeken Duran, "Müvekkillerim için örgüt bağlantısı sürekli olarak gündeme getiriliyor ve soruşturma tek taraflı devam ettiriliyor. 'İbrahim Halil Yıldız devreye girecek ve ifademizi o zaman vereceğiz' denilen tape kayıtları var. İbrahim Halil Yıldız'ın ateş ettiği görüntüler kameralara yansıyor. Urfa Savcılığı görevini yerine getirmiyor. Halkımıza sesleniyoruz; destek olun, birlikte bu karanlığı aydınlatalım" diye konuştu.

ANNE ŞENYAŞAR: KATLİAM YAPANLAR GÖZÜMÜN ÖNÜNDE GEZİYOR
Anne Emine Şenyaşar, adalet talebinde bulunmak için Ankara'ya geldiklerini belirterek, "Ailemi yok ettiler. Adalet istiyorum. Cezaevindeki oğlumun bir an önce çıkarılmasını istiyorum. Bu nasıl adalet? Benim çocuğum iki yıldır tutuklu, katliam yapanlar ise dışarıda gözümün önünde geziyorlar. Gece gündüz ağlıyorum. Artık gözlerim kurudu. Bu zulmü neden bize reva görüyorlar. Bu zulüm kalksın. İki aylık torunum iki yaşına geldi, babasını soruyor. Bir an önce adaletin teslim edilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu ise davanın takipçisi olduklarını ve Şenyaşar ailesinin adalet talebini her mecrada dile getireceklerini söyledi.