5 Ekim 2024 Cumartesi

Şentop, Meclis'e polis operasyonuna gerekçe üretmeye çalıştı

Meclis'e sabah saatlerinde baskın yapan polisin HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu gözaltına almasına gerekçe üretmeye çalışan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Milletvekili sıfatı taşımayan bir kişinin Meclis’i eylem alanı olarak kullanmaya kalkması kabul edilemez" iddiasında bulundu.

AKP iktidarının yargı operasyonuyla milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Meclis'teki direnişinin 5'nci gününde sabah saatlerinde Meclis'e düzenlenen polis operasyonuyla gözaltına alınmasının ardından Meclis Başkanı Mustafa Şentop açıklama yaptı.

Gergerlioğlu'nun Meclis'ten gözaltına alınmasını gerekçelendirmeye çalışan Şentop, "Anayasaya göre milletvekilliği kesin hüküm ile sona ermiş ve milletvekili sıfatı taşımayan bir kişinin Meclis'i eylem alanı olarak kullanmaya kalkması kabul edilemez" iddiasında bulundu.

Meclis'e sabah saatlerinde düzenlenen polis operasyonunun Anayasa ve TBMM İçtüzüğü'ne uygun olduğunu ileri süren Şentop'un hukuktan, Anayasa'dan bahsetmesi dikkat çekti.

AKP-MHP iktidarının kendi yasalarının tümünü devre dışı bırakarak vekillikleri düşürdüğü, partiler hakkında kapatma davaları açtığı bir dönemde HDP'li vekillerin eyleminin Meclis'i terörize ettiğini savunan Şentop, Meclis'in milletin temsil makamı olduğunu ileri sürdü.