22 Eylül 2024 Pazar

Şengal'de katledilen Êzidîler Paris'te anıldı

Şengal Katliamı'nın 8. yıldönümünde Paris'te düzenlenen anmada, Şengal ve Rojava'nın yeniden işgal tehdidi altında olduğu vurgulanarak, Kürt halkıyla dayanışma çağrıları yapıldı.

Barbar IŞİD çetelerinin 8 yıl önce Êzidîlere dönük soykırım saldırısında şehit düşenler Fransa'nın Paris kentinde anıldı. Anmaya, AVEG-KON, Young Struggle ve çok sayıda demokratik kitle örgütü, siyasi parti katıldı.

Anma, Şengal katliamında yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Mumlar ve karanfillerin yerlere bırakılmasıyla süren anmada Kürtçe ağıtlar yakıldı.

Hem Kürtçe hem Fransızca olarak yapılan açıklamada, IŞİD'nin binlerce Êzidî'yi katlettiği, kadınlara tecavüz ettiği, pazarlarda sattığı ve 21'inci yüzyılın ilk soykırımını işlediği kaydedildi. "Bu soykırımın tetikçisi IŞİD idi ama KDP ve Türk devletinin yardımlarıyla işlenmiş bir soykırımdır" denilen açıklamada, bugün Şengal ve Rojava'nın işgal tehdidi altında olduğu vurgulanarak, Kürt halkı ve Rojava devrimiyle dayanışma çağrıları yapıldı.

Anma sloganlarla sona erdi.