22 Eylül 2024 Pazar

Şengal'de katledilen Sadûn Mîrza Ali törenle son yolculuğuna uğurlandı

İşgalci Türk devletinin dün Şengal'de düzenlediği SİHA saldırısında katlettiği Sadûn Mîrza Ali bugün yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin dün Şengal'de düzenlediği SİHA saldırısında katlettiği Sadûn Mîrza Ali bugün yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene yüzlerce kişi katıldı.

Şengal Şehit Aileleri Komitesi Üyesi Şehit Sadun Mirza Ali'nin cenazesi Xanesor'da halk tarafından karşılandı. Mîrza Ali'nin cenazesi kitle ile birlikte Şehit Dilgeş ve Şehit Berxwedan Şehitliğine götürüldü.

Törene Özerk Yönetim Temsilcileri ve yüzlerce Şengal'li katıldı. Tören, ölümsüzleşenler için saygı duruşuyla başlatıldı. Törende konuşan Şengal Şehit Aileleri Komitesi Üyelerinden Pakize Celal, "Yiğitlerimiz her şehit düştüğünde yaralarımız bir kez daha deşiliyor. Bizler şehitlerimizi asla unutmayacağız. Asla diz çökmeyeceğiz" dedi.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi Eşbaşkanı Nayif Şemo mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, “Şehitlerimizle onur duyuyoruz, başımız diktir. Bizler, şehitlerin anılarına bağlı kalarak çalışmalarımızı ve mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Sadûn Mîrza Ali'nin cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.