23 Eylül 2024 Pazartesi

Şengal'de çatışma

Irak Ordusu'nun Şengal'de Geliyê Şîlo ile Sikêniye köyü alanlarında bulunan YBŞ ve YJŞ noktalarına yönelik saldırısının ardından başlayan çatışmalar devam ediyor. 

Şengal'i abluka ve kuşatmaya almaya çalışan Irak Ordusu, dün Şengal'de Êzidxan Asayişi'ne saldırdı. Irak Ordusu'nun bu girişimlerini engellemeye çalışan halk da askerlerin saldırısına uğradı. Irak Ordusu, daha sonra Şengal'de bulunan Geliyê Şîlo ile Sikêniye köyü alanlarında bulunan Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) ve Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ) noktalarına saldırdı. Saldırı üzerine başlayan çatışmalar, gece boyunca devam etti.

Çatışmalar sürerken, Irak Ordusu Şengal ve YBŞ-YJŞ'nin kontrol ettiği tüm alanlara askeri sevkıyat başlattı. Rojnews'te yer alan habere göre, Irak Ordusu Şengal'e yönelik büyük bir saldırı hazırlığı yaptığı belirtildi. 

TÜRKİYE İLE EŞ ZAMANLI SALDIRI 
Irak Ordusu'nun Şengal'e yönelik saldırılarının, Türkiye'nin Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ortaklığında Federe Kürdistan Bölgesi'nin Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik başlattığı operasyonla eş zamanlı başlaması dikkat çekti.