22 Eylül 2024 Pazar

Sendikal hakları için direnen işçilere dayanışma ziyareti

Sendikal hakları için direnen Koç Üniversitesi Hastanesi işçilerini 7. gününde BMG ve Öğrenci Kolektifleri ziyaret etti.

Koç Üniversitesi Hastanesinden DİSK Dev Sağlık-İş'te örgütlendikleri için çıkarılan işçilerin direnişi sürüyor. "Sendika haktır engellenemez. Atılan işçiler geri alınsın" yazılı pankartla Koç Üniversitesi Hastanesi önündeki işçileri direnişin 7. gününde Birleşik Mücadele Güçleri ve Öğrenci Kolektifleri ziyaret etti.

Birleşik Mücadele Güçleri, "Koç işçileri yalnız değildir. Mobbinge, taşerona, sömürüye karşı tek yol devrim" yazılı pankart ve "Zafer direnen emekçinin olacak", "Koç hastanesi işçisi yalnız değildir" sloganlarıyla eylem alanına gelirken, direnişteki Koç Hastanesi işçileri BMG’yi "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganıyla karşıladı.

Öğrenci Kolektifleri ise işçilerin taleplerinin yer aldığı dövizler ve "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganıyla direniş alanına geldi.

Eylem alanında sık sık "Yağmur çamur bilmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları yükseldi.