22 Eylül 2024 Pazar

Sendika bürokrasisine karşı çıkan işçiler disipline sevk edildi

Genel-İş İstanbul 1 Nolu Şubede sendika bürokrasisine karşı işçilerin taleplerini dillendiren işçiler ve temsilcileri disipline sevk edildi. Sendika işçilerden savunma istedi.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şubede sendika bürokrasisine karşı işçilerin taleplerini dillendiren işçiler ve temsilcilerine karşı tasfiye operasyonu devam ediyor.

Oktay Erdoğan, Nazan Gevher Çam, Cemal Sevdasız, Kadim Fırat, Metin Kılıç, Ayşecan Ay, Ali Rıza Akan ve Binali Ağar isimli işçiler ve temsilciler sendika tarafından disipline sevk edildi.

Sendika disipline sevk edilen işçilere mesaj atarak savunmalarını istedi. Genel-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube tarafından atılan mesaj şöyle: "Sayın; ... Şube Yönetim Kurulunun istemi üzerine, Konfederasyonumuz DİSK'in 16 Şubat 2022 tarihinde 'Hayat pahalı, emek ucuz, bu böyle gitme' sloganıyla Kadıköy İskele Meydanında gerçekleştirdiği basın açıklamasında, sendika ahlak ve ilkelerine aykırı davranışlarda bulunduğunuz tespit edildiğinden, 19.10.2022 Çarşamba günü, saat 13.00^da sendika toplantı salonunda yapılacak Şube Disiplin Kurulu Toplantısına sözlü ya da yazılı olarak savunmanızı sunmanızı rica ederiz."