22 Eylül 2024 Pazar

Sefine Tersanesinde Yasin'in katledilmesine tanık olan işçi anlattı

Yalova'daki Sefine Tersanesinde Yasin Demirdağ adlı işçinin katledilmesine tanıklık eden işçi yaşananları anlattı. Yasin'in çalışırken üzerinde emniyet kemeri takılı olduğunu anlatan işçi, kopuk halatlar olduğunu, halat yerine ince ip kullanıldığını, katliamın bu şekilde yaşandığını söyledi.

Yasin Demirdağ adlı 19 yaşındaki işçinin Yalova'daki Sefine Tersanesinde nasıl katledildiğine tanıklık eden işçi yaşananları anlattı.

Yasin'in gözünün önünde katledildiğini anlatan çalışma arkadaşı olan işçi, "Benim yakınımda çalışıyordu Yasin. Düştüğünde üzerinde emniyet kemeri vardı. Ama halatlar eksikti. Bazı yerlerde halatlar kopuk ve halat yerine çoğu yerde ip kullanılıyordu. İhmalkarlık çok fazlaydı çalıştığımız alanda. Halatların olmaması bazı yerlerde ip kullanılması resmen cinayete hazırlıktır. Ben olay yaşandığında oradaydım gözümün önünde gerçekleşti. Çoğu zaman ben de kullanamıyordum kemerimde takılı olan kancayı. Demir parçaları vardı kancayı, oraya iple takmaya çalışıyordum. Büyük risk altında çalışıyorduk" sözleriyle işçilerin katliama neden olacak koşullarda çalıştırıldığına dikkat çekti.