21 Eylül 2024 Cumartesi

Sefalet ücretine karşı Uluğ Enerji önünde süresiz oturma eylemi

DİSK'e bağlı Enerji Sen, Uluğ Enerji'nin TİS görüşmelerinde işçilere sefalet ücreti dayattığını belirterek, işçiler hakları olan ücreti alana kadar şirketin genel merkezi önünde süresiz oturma eylemi başlattıklarını duyurdu.

Uluğ Enerji ile DİSK'e bağlı Enerji Sen arasında 1 ayı aşkın süredir devam eden toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde, kendilerine dayatılan sefalet zammını kabul etmeyen yüzlerce enerji işçisi Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da bugün itibariyle iş bıraktı. Sendika yöneticileri ise Uluğ Enerji'nin Bursa'da bulunan merkezi önünde oturma eylemi başlattı.

Merinos'taki genel merkez binası önünde konuşan Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, enerji işçilerinin kendilerine dayatılan 9 bin 600 liralık sefalet ücretine mahkum olmamak için 4 ilden ses verdiklerini söyledi. Yüzlerce Uluğ işçisinin üretimden gelen hakkını kullanarak eyleme geçtiğinin altını çizen Keskin, "Bir toplu iş sözleşmesini hayata geçirene kadar, enerji işçilerinin evlerine götürecekleri ekmeği bir dilim daha büyütene kadar buradayız, bu kapıdan ayrılmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bursa'daki tüm halkı enerji işçilerinin direnişini sahiplenmeye çağıran Keskin, Uluğ Enerji patronlarına seslenerek, "Bursa'daki tüm emek dostlarını davet edeceğiz bu kapıya, sınıftan yana olanları davet edeceğiz. Kapısına her ay yüksek fiyatta fatura gönderdiğiniz yoksul halkı bu kapıya davet edeceğiz, enerji işçileri ile birlikte onların mücadelesini büyüteceğiz. Uluğ işçisine zulmedenler, servetlerine servet katanlar kaybedecek, direnerek mücadele edenler kazanacak" dedi.

Eylemi, DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar da ziyaret ederek destekledi.